2K zet volop in op de golfsport door exclusieve deal met Tiger Woods en overname ontwikkelstudio

Ontwikkelaar en uitgever 2K Games zet al jaren hoog in op de basketbalsport met de succesvolle NBA 2K-reeks. Sinds 2018 brengen ze ook realistische golfgames op de markt. De eerste game was The Golf Club 2019 featuring PGA Tour en vorig jaar kwam PGA 2K21 op de markt.

Deze games werden ontwikkeld door HB Studios Multimedia Ltd. en werden zowel door de fans als door de pers goed ontvangen. Om de langetermijnvisie van 2K in de verf te zetten en te tonen dat het hen menens is, maakte de uitgever vandaag bekend dat ze HB Studios zullen overnemen en zo naast onder andere Visual Concepts, Firaxis Games en Hangar 13 een ontwikkelstudio worden die volledig in handen is van 2K.

Daarnaast heeft 2K bevestigd dat ze een lange termijn samenwerking aangaan met een van de meest iconische golfspelers aller tijden: Tiger Woods. Het is niet de eerste keer dat Tiger het gezicht wordt van een golfreeks. Hij was dat jaren geleden ook al bij Electronic Arts, maar die 15-jarige samenwerking werd stopgezet.

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar de videogamewereld en met 2K en HB Studios heb ik de juiste partners gevonden om dat te doen,” aldus Tiger Woods. “Ik voel me vereert om deel te nemen in deze kans en kijk ernaar uit om mijn expertise en inzichten te delen wanneer we samen aan de toekomst van golf-videogames bouwen.”

De samenwerking tussen 2K en Woods bevat de rechten om zijn naam en gelijkenis exclusief in de PGA TOUR 2K-franchise te laten verschijnen. Woods zal een actieve rol spelen in de videogamewereld als een Executive Director en consultant voor PGA TOUR 2K

Het is niet bekend wanneer we de eerste game waaraan Tiger zal meewerken mogen verwachten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.