fbpx

Xbox-baas: De aankoop van Bethesda draait om exclusieve games op Game Pass

Het laatste is nog niet geschreven over de aankoop van Bethesda en het moederbedrijf ZeniMax door Xbox. Want ook vandaag is er weer wat nieuws te melden rond deze deal.

Tijdens een uitgebreid gesprek op YouTube over de acquisitie heeft Xbox-opperchief Phil Spencer iets meer in zijn kaarten laten kijken over de beweegredenen van deze investering van 7,5 miljard dollar. Waar in hij in het verleden altijd sprak over het feit dat ‘sommige’ games uit de stal van ZeniMax exclusief zouden worden voor Xbox-consoles en PC, liet hij nu meer het achterste van zijn tong zien.

Zo zei hij letterlijk dat het de bedoeling is om deze games uit te brengen op platformen waar Xbox Game Pass op beschikbaar is. Lees: het is niet de intentie om alle games naar PlayStation te brengen.

“If you’re an Xbox customer, the thing I want you to know is that this is about delivering great exclusive games for you that ship on platforms where Game Pass exists,” zei Spencer. “That’s our goal, that’s why we’re doing this, that’s the root of this partnership that we’re building.”

Maar hij nuanceerde ook snel deze uitspraken door te zeggen dat ze huidige games gaan blijven ondersteunen en dat ze de fans van die franchises niet willen teleurstellen.

 “There’s contractual obligations that we’re going to see through, as we always do in every one of these instances. We have games that exist on other platforms, and we’re gonna go support those games on the platforms they’re on. There’s communities of players and we love those communities and we’ll continue to invest in them.”

Het is nu tenminste wel duidelijk waar het bij Xbox om draait: Xbox Game Pass. Ze willen deze abonnementsdienst blijven ondersteunen en voeden met de beste games, die liefst ook nog exclusief zijn. En dat is de reden waarom Xbox Bethesda en de andere studio’s heeft ingelijfd. En dat hierdoor niet alle games nog op PlayStation verschijnen, is daar een direct gevolg van.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: