fbpx

Rockstar Leeds-oprichter sterft op 51-jarige leeftijd

Gordon Hall, de oprichter van Möbius Entertainment – later rebranded naar Rockstar Leeds – is overleden op 51-jarige leeftijd. Hij laat onze wereld achter met titels zoals Grand Theft Auto: Vice City Stories, Liberty City Stories en Chinatown Wars.

Hall richtte in 1997 Möbius Entertainment op met een sterke focus op portable gaming. Zo bouwde zijn studio een Game Boy-versie van Max Payne voordat het overgenomen werd door Take Two Interactive. Onder de Take Two-vlak kreeg de studio de nieuwe naam Rockstar Leeds, dat ons de portable Grand Theft Auto-titels voorschotelde.

Hall werkte ook een tijdje mee aan de eerste Red Dead Redemption, voordat hij zich op onderzoek rond microtransacties stortte en die kennis later bij Activision Blizzard Mobile inzette.

De doodsoorzaak van Hall is op moment van schrijven nog onbekend.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: