fbpx

Asus kondigt Republic Of Gamers Phone 5-serie aan

Als grote technologieliefhebber kriebelt het bij mij altijd om mijn smartphone in te ruilen voor een nieuwe. Gelukkig kan ik mezelf altijd redelijk beheersen en switch ik om de 2 à 3 jaar. Maar bij het zien van de nieuwe ROG smartphones wordt het best moeilijk om het geld in mijn portefeuille te houden.

Asus heeft namelijk drie nieuwe smartphone aangekondigd. Deze smartphones vallen onder het gamingmerk Republic Of Gamers (ROG) en zullen door het leven gaan als ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro en ROG Phone 5 Ultimate. En ze zien er redelijk bad-ass uit.

Deze smartphones worden aangedreven door Android 11 en de high-end Snapdragon 888-processor van Qualcomm waarmee je meteen toegang hebt tot het snelle 5G-netwerk. Onder de motorkap zit ook een forse 6000mAh batterij die je met de vingers in de neus door de dag heen moet helpen. Is je accu toch bijna leeg? Dan kan je de smartphone snel opladen met de HyperCharge.

Natuurlijk is het beeldscherm enorm belangrijk en gelukkig heeft Asus ervoor gekozen om de ROG 5-smartphones te voorzien van een 6,78 inch 144 Hz OLED-scherm met HDR. De smartphone weegt slecht 239 gram en is 173 x 77 x 9,9 mm groot. Muziekliefhebbers zullen blij zijn met het feit dat er een 3,5mm-jack aanwezig is.

In het scherm zit bovendien geen gat voor de selfiecamera van 24-megapixels, want deze is netjes weggewerkt boven het scherm. Aan de achterkant heeft de primaire camera 64-megapixels waarmee je video’s kan maken in 8k. De tweede camera is een 125°ultragroothoeklens met 13-megapixels, terwijl de derde camera een 5-megapixelsensor heeft en is bedoeld voor close-up beelden.

De ROG Phones zouden geen gamingsmartphones zijn als er geen speciale features zouden zijn voor gamers. Zo beschikken deze smartphones over AirTriggers. Door middel van speciale ultrasone sensoren kan je deze knoppen gebruiken als triggers. Ook zit er een speciaal koelsysteem in de smartphone om oververhitting tegen te gaan en zit er een vernieuwd GameFX audiosysteem in.

De Pro- en Ultimate-varianten onderscheiden zich door het feit dat ze een achterkant hebben waarin een matrix display zit verwerkt. Hierop kan je verschillende animaties laten afspelen die gelinkt zijn aan specifieke meldingen. Daarnaast beschikken ze ook over een grotere opslagcapaciteit en hebben ze meer werkgeheugen aan boord.

Je haalt een ROG Phone 5 in huis vanaf €799. De Ultimate-versie haal je dan weer in huis in ruil voor €1299. De smartphones zijn vanaf nu onder andere te pre-orderen via de website van Republic of Gamers.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: