fbpx

Blizzard geeft Overwatch op Xbox Series X|S grafische verbeteringen

Ontwikkelaars Blizzard Entertainment heeft Overwatch via de laatste patch serieus wat grafische optimalisaties doorgevoerd voor de Xbox Series X|S.

De team-based shooter heeft na het installeren van de patch nu drie verschillende weergave opties waaruit je als gamer kan kiezen. Ga je voor de hoogste resolutie? Of ga je voor de meest vloeiende gameplay?

 • Resolution: geeft voorrang aan de resolutie, ten koste van de beeldkwaliteit.
  • Series X: 4K @ 60Hz
  • Series S: 1440p @ 60Hz
 • Balanced: geeft voorrang aan de beeldkwaliteit, ten koste van de resolutie.
  • Series X: 1440p @ 60Hz
  • Series S: 1080p @ 60Hz –
  • “This mode prefers image-quality at the cost of resolution”
 • Framerate: geeft voorrang aan de framerate ten koste van resolutie én beeldkwaliteit. Deze mode kan je enkel kiezen wanneer je tv een verversingssnelheid van 120Hz ondersteunt.
  • Series X: 1440p @ 120Hz
  • Series S: 1080p @ 120Hz

Het is opvallend dat deze opties niet zijn toegevoegd aan de PlayStation 5-versie van de game. Net zoals andere Activision-games, zoals Rocket League en Call of Duty: Warzone, geen optimalisaties op Sony’s next-gen console. Waarschijnlijk is het voor ontwikkelaars een pak moeilijker om PS4-games dergelijke updates te geven.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: