fbpx

Rust komt naar console deze lente

De multiplayer survival game maakt eindelijk zijn langverwachte intrede op PS4 en Xbox One.

Het is al weer geleden van 2013 toen deze game voor het eerst aan het licht werd gebracht, toenmalig in early access. Vervolgens maakte het in 2018 kennis met het grote publiek, wanneer de full release plaatsvond.

Rust is een multiplayer survival game waar spelers gedropt worden in een wereld waar ze, beginnend met enkel een steen en fakkel, trachten te overleven door grondstoffen te verzamelen en wapens te vervaardigen. In het begin kreeg de game best wat kritiek te verduren, maar de laatste jaren is het bezig aan een heuse opmars en blijft het maar lovende kritieken binnenrijven. Dit late succes is onder meer te danken aan de stijgende interesse van bekende Twitch streamers, waaronder Pokimane.

Momenteel ondergaat de game een closed beta voor consoles, die vermoedelijk enkele weken zal aanhouden. Double Eleven, onder meer gekend van games als Prison Architect en Minecraft Dungeons, neemt de console versie voor zijn rekening.

De aankondiging sprak enkel over een launch op beide last-gen consoles. Maar omwille van de backwards compatibility, zou het normaal gezien geen probleem moeten vormen om deze game ook op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S te spelen.

Een exacte releasedatum is er jammer genoeg nog niet, maar het is voor ons alvast aftellen tot de lente begint.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.

%d