fbpx

Einde van een Vlaams monument: FC De Kampioenen stopt ermee

Gamer of niet, we zijn er zeker van dat elke Vlaming (Belg) minstens 10 afleveringen van FC De Kampioenen heeft gezien. Wel vandaag komt er einde aan deze toch wel legendarische serie die jong, oud en heel oud jaren aan het scherm gekluisterd heeft: FC De Kampioenen stopt ermee…

Nu voor de fans onder onze bezoekers massaal hun tranen laten vloeien moeten we er wel meteen aan toevoegen dat er wel nog 1 zekerheid is in het leven: de VRT zal de herhalingen blijven uitzenden, en heruitzenden.

De reden van het stopzetten is dat de acteurs na de Kerstspecial, die ode aan de betreurde Johny Voners, zijn samengekomen om die special te evalueren en dan samen, zelfs unaniem, beslist hebben dat het welletjes is geweest.

Boma, Marijn Devalck, vat het als volgt samen “We hebben de kerstspecial geëvalueerd en we zijn als cast, in samenspraak ook met de VRT, tot het besluit gekomen dat we ermee gaan stoppen. Het is zeer mooi geweest, we hebben voor een wereldrecord gezorgd.”

Ook An Swartenbroeckx (Bieke) zag het schrijven van nieuwe scenario’s niet meer zitten en ze wil iets anders doen.

Later dit jaar komt er nog een documentaire rond 30 jaar Kampioenen op Eén en ook de films kan je natuurlijk nog bekijken via de diverse VOD-kanalen. Dus helemaal gedaan is het niet, maar er komen geen nieuwe afleveringen en verhalen meer rond Vlaanderens bekendste voetbalploeg.

En voor de echte fans (die weten dit misschien wel, of misschien niet), in 2003 verscheen er zelfs een pc-game, genaamd FC De Kampioenen: Op zoek naar Neroke. En speciaal voor jullie hebben we de link opgezocht waar je die game nog kan vinden. (Check hier Op zoek naar Neroke)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: