fbpx

Halo co-creator’s Disintegration-studio V1 Interactive sluit de deuren

Het is niet omdat je naam Marcus Lehto is, en dat je in een ver verleden een legendarische serie zoals Halo mee op de kaart gezet hebt, dat je op je lauweren kan rusten. Vraag het maar aan Marcus Lehto zelf want zijn nieuwe studio V1 Interactive, die ons nog geen jaar geleden Disintegration bracht, moet de deuren sluiten.

Lehto richtte V1 Interactive op in 2016 en zijn Disintegration, een scifi-cocktail met elementen van een first-person shooter en een RTS-game dat in juni vorig jaar op de markt kwam, werd niet echt warm onthaald. Bovendien was het multiplayeraspect van de game ook niet meteen een succesverhaal, dit vooral door de haast verplichte microtransacties. Het resultaat was trouwens dat de stekker in november, vijf maanden na release van de game, uit de multiplayer werd gehaald.

Maar het kan nog erger en daarom hebben Marcus Lehto en de zijnen geen andere keuze dan de deuren van hun V1 Interactive te sluiten. Het team bevestigde de sluiting zelf via hun Twitter-pagina.

We are sad to inform you that V1 Interactive is officially closing,” the developer wrote. “We want to thank all the talented people at V1, both past and present, who helped make the last 5 years wonderful. And a heartfelt thanks to the amazing community that supported us.

Zelf waren we ook niet echt fan van deze game die eigenlijk vis noch vlees was, maar we gunnen het team zeker een herkansing in de toekomst.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: