fbpx

The Last of Us Part II is genomineerd voor maar liefst 13 BAFTA-awards

The Last of Us Part 2

The Last of Us Part II is zonder twijfel een van de betere, of laat ons gerust zeggen beste, games van het voorbije jaar. En dat succes lijkt ontwikkelaar Naughty Dog nu te verzilveren tijdens de komende BAFTA-awards, de Oscars van de games zeg maar.

De British Academy of Film and Television Arts, BAFTA dus, heeft de nominatielijst vrijgegeven voor de 2021-editie van haar BAFTA Games Awards, die later in maart doorgaat.

The Last of Us Part II heeft maar liefst 13 nominaties ontvangen, het meeste dat een videogame ooit heeft ontvangen sinds de start van het evenement in 2004. Naughty Dogs prestigieuze game werd genomineerd voor onder andere Beste animatie, Beste muziek, Beste audio-prestatie en beste game-ontwerp.

Opvallend is dat de game niet genomineerd werd in de categorie Beste verhaal. Verschillende stemacteurs, waaronder Ashley Johnson, Laura Bailey en Troy Baker, zijn ook genomineerd voor Performer-prijzen.

Door de nominaties maakt Sony dus ook kans om alle categorie├źn te winnen, dit met een totaal van 41 nominaties in de diverse categorie├źn. Titels zoals Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sucker Punch’s Ghost of Tsushima, Media Molecule’s Dreams en Sumo Digital’s Sackboy: A Big Adventure maken ook kans om een award te winnen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: