fbpx

Vanaf eind augustus kan je geen films meer kopen of huren via de PlayStation Store

Je kan je afvragen of het nog interessant is om films te kopen met het overaanbod aan streamingdiensten. Bij mij is het al jaren geleden dat ik nog een film op DVD of Blu-ray heb gekocht.

En ik ben zeker niet de enige. Want fysieke aankopen van een film of serie zijn in mijn ogen nog best logisch. Je wil namelijk altijd de mogelijkheid hebben om jouw favoriete films te bekijken. En een een hele reeks DVD- of Blu-ray-doosjes staat ook altijd mooi in een boekenkast…

Maar bij digitale versies van films heb je dat dus niet. En met de toename in populariteit van de verschillende streamingdiensten zoals Netflix en Disney+, kan ik me heel goed inbeelden dat de verkopen van digitale films serieus in elkaar gezakt is.

Ik kan dan ook alleen maar begrip hebben voor de beslissing van Sony om vanaf 31 augustus 2021 te stoppen met het aanbieden van films via de PlayStation Store. In de vernieuwde web-versie van de PlayStation Store, was die mogelijkheid al weggehaald.

Als je in het verleden films gekocht hebt, hoef je niet meteen te beginnen paniekeren. Want ook na 31 augustus blijven je aankopen gewoon zichtbaar in je bibliotheek van je PlayStation 4 of PlayStation 5.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d