fbpx

Cold Iron Studios kondigt coöp-schietspel Aliens: Fireteam aan met knappe trailer

Alien Isolation was een geniale horrorgame die je, wat mij betreft, absoluut een keer moet gespeeld hebben. Het feit of je nu fan bent van de filmreeks of niet, doet er trouwens niet toe. De game houdt je elke seconde dat je speelt op het puntje van je stoel gekluisterd en je oren trachten alles wat ze horen te analyseren want die Xenomorph die kent geen genade. Op den duur bonkt je hart luider dan de blipjes op je scanner, fantastisch!

Maar bon, op een opvolger van Alien Isolation moeten we nog steeds niet hopen jammer genoeg. Misschien kan deze Aliens: Fireteam wat troost brengen?

Ontwikkelaar van dienst is Cold Iron Studios en zij zijn momenteel druk in de weer om deze multiplayer third-person shooter deze zomer klaar te stomen voor PlayStation 4 en 5, Xbox One, Series X|S en pc.

Aliens: Fireteam speelt zich 23 jaar na de originele Alien-trilogie af en plaatst ons in het uniform van een colonial marine aan boord van de USS Endeavour. Het schip ontving recent een noodoproep van een van de buitenste koloniën en kan niet anders dan hulp te gaan bieden.

Zet je dus schrap om diverse faciliteiten, verlaten ruïnes en vreemde buitenaardse landschappen te verkennen waar je het ongetwijfeld zal moeten opnemen tegen angstaanjagende vijanden. Dit alles in vier campagnes met twee vrienden of AI-teamgenoten.

Je zal ook de keuze krijgen uit drie verschillende classes, namelijk gunner, demolisher en technician. Maak sowieso de juiste keuze want de vijandige Xenomorphs, waarvan er 11 varianten in het spel zitten, zullen je opjagen tot de dood…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: