fbpx

Need for Speed naar 2022 zodat Criterion kan helpen bij de ontwikkeling Battlefield 6

Wanneer je een mastodont bent als Electronic Arts, dan kan je het jezelf wel veroorloven dat je een bepaalde ontwikkelaar de andere laat meehelpen aan een project.

Dit is dan ook de opdracht dat Criterion gekregen heeft van zijn uitgever. De ontwikkelaar die vooral zijn sterkte heeft in het ontwikkelen van racegames, gaat Dice ondersteunen bij de ontwikkeling van Battlefield 6.

Laura Miele, chief studios officer bij EA gaf bij Polygon deze uitleg over de reden van deze beslissing: “Battlefield is shaping up great, the team has been working incredibly hard, they pushed hard last year, and yes, we have been working from home. And it’s hard; it’s hard to make games from home, and the Dice-team is fatigued a bit.”

Het is niet de eerste keer dat Criterion wordt opgetrommeld om mee te helpen aan een shooter. Zo werkten ze in het verleden al mee aan onder andere Star Wars Battlefront.

“There’s no way we would have made a decision like this without including Criterion and discussing this with them first, and the impact that they could have on Battlefield,” zei Miele verder. “They’ve worked on Star Wars Battlefront, they’ve worked on Battlefields, and they have a really tight, close collaborative partnership with Dice. I’m really confident that this is going to be a pretty positive win for them.”

Deze beslissing zorgt er overigens wel voor dat de Need For Speed-game waar Criterion aan werkte, wordt uitgesteld naar 2022.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: