fbpx

De Jupiler Pro League en Ubisoft lanceren One Shot League, een gloednieuwe fantasy voetbalervaring

De Pro League, het Strategic Innovation Lab van Ubisoft en Sorare kondigen tezamen de lancering aan van One Shot League, beta version. In deze gloednieuwe fantasy football game gaan spelers aan de slag met digitale spelerskaarten en bouwen en managen ze virtuele teams, met aankoop en verkoop van deze digitale kaarten.

One Shot League is een competitief free-to-play fantasy voetbalgame waarbij spelers een team van 5 voetballers opstellen uit een selectie van Jupiler Pro League-spelerskaarten. Elke speeldag wordt een nieuw team samengesteld en zo wordt er gestreden om de top van het klassement.

Elke kaart kan immers maar één keer gebruikt worden. Dé sleutel tot succes ligt daarom in de intensieve opvolging van de individuele prestaties (op basis van de data van Pro League Partner STATSPerform by Opta, wereldleider in sport data statistiek), en spelersstatistieken om zo de juiste beslissingen te nemen.

Naast het orginele spelontwerp van Sorare, biedt One Shot League de winnaars van elke speeldag limited edition Sorare cards aan. De spelerskaarten, die gebruikt kunnen worden in beide games, versterken de prestaties van de deelnemers in de One Shot League.

De belangrijkste technologische innovatie van het spel is het gebruik van blockchain. Spelers worden eigenaar van de kaarten die ze verzameld hebben en kunnen ze deze in zowel de One Shot League als in Sorare gebruiken. Naast een grotere vrijheid voor de speler, maakt de technologie het ook mogelijk om te speculeren met de digitale kaarten en deze in te ruilen op digitale marktplaatsen.

De bètaversie van One Shot League is voor fans van de Jupiler Pro League gratis beschikbaar, zowel online als via mobile, vanaf nu, voor de komende speeldag die start op vrijdag 5 maart. De bètaversie loopt voorbij het einde van de reguliere competitie en zal ook nog gedurende de play-offs gespeeld kunnen worden door de fans.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: