fbpx

Maak kennis met de Ranger-klasse uit het veelbelovende Hood: Outlaws & Legends

Toen ik de eerste beelden te zien kreeg van Hood: Outlaws & Legends was ik meteen verkocht. De eerste trailer zag er supercool uit, en de setting deed me wat denken aan een mix tussen de gameplay van de vroege Assassin’s Creed, Thief en Styx. Daarbovenop ben ik ook een fan van Robin Hood, de vrijbuiter die steelt van de rijken om het te verdelen onder de armen. Maar we wijken af…

Hood: Outlaws and Legends, een multiplayer PvPvE heist-game ontwikkeld door Sumo Digital (Sackboy: A Big Adventure) en uitgegeven door Focus Home interactive, waarbij je met vier speelbare klassen aan de slag kan. Via matchmaking neem je het tegen mekaar op in tegengestelde teams van vier, kies je jouw personage op basis van je favoriete speelstijl of wat het beste past bij de strategie van je team.

In deze game waar samenwerking de sleutel is, kan de samenstelling van je team passen bij een stealthy ranged-aanpak, een op zijn Rambo’s de kamer binnenstormen en iedereen de kop inslaan of een mix van beide waarin je team alle situaties aankan.

In onderstaande trailer maken we kennis met de Ranger-klasse. De Ranger, die eigenlijk gebaseerd is op het personage Robin Hood, is gespecialiseerd in het uitschakelen van vijanden op afstand met zijn handboog.

Maar dat is nog niet alles. De Ranger kan zijn boog ook gebruiken om klimtouwen neer te schieten zodat zijn teamgenoten kasteelmuren kunnen beklimmen, zijn unieke uitrusting gebruiken om vijanden in een oogwenk te verblinden of gebruik maken van zijn speciale vaardigheid om vijanden langer te taggen en zo staatssoldaten en tegenstanders te spotten.

Verder kan hij gebruik maken van speciale (vuur)pijlen om bijvoorbeeld de omgeving in de fik te steken of zijn explosieve pijlen gebruiken om dood en verderf te zaaien.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: