fbpx

Belgische studio Warcave pakt uit met het duistere Black Legend

Ik had nog niet echt veel gehoord over deze Black Legend, maar de setting deed me wat denken aan GreedFall en A Plague Tale: Innocence, twee games die ik heel graag uitgespeeld heb. Ook turn-based gameplay kan me steeds bekoren. Misschien kan dit dus wel een interessante game worden om in de gaten te houden.

Black Legend laat zich alvast omschrijven als een donkere, meeslepende, turn-based strategische RPG.

Je zal tactische gevechten moeten aangaan en de kunst van de 17e-eeuwse alchemie om een ​​gedoemde stad te bevrijden van een bloeddorstige sekte geïnspireerd door de grote alchemist Mephisto.

De game is geïnspireerd op folklore uit het 17e-eeuwse België, Duitsland en Nederland, waar je het opneemt tegen wezens als Nekkers, Halewijn, Witte Wieven en Old Red Eyes. En dat is eigenlijk best logisch als je weet dat de studio achter deze game het Belgische Warcave is, gevestigd in Geel.

Black Legend verschijnt 25 maart op Steam, Nintendo Switch, PlayStation 4 & 5, Xbox One & Series X.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d