fbpx

Starship Troopers’ Johnny Rico-acteur denkt aan een reboot van de serie

De originele Starship Troopers (1997) met Johnny Rico-acteur Casper Van Dien blijft nog steeds een van mijn favoriete films ooit. De opvolgers, Starship Troopers 2: Hero of the Federation (2004), Starship Troopers 3: Marauder (2008) en Starship Troopers: Invasion (2012) konden me dan weer minder bekoren.

Ik was ook meteen fan van Denise Richards (Carmen Ibanez). Maar het is (misschien) niet ondenkbaar dat de serie weer nieuw leven ingeblazen wordt, toch niet als het fan van Johnny Rico afhangt…

Starship Troopers’ Johnny Rico-acteur Casper Van Dien heeft in een interview met Inverse namelijk laten verstaan dat hij niet vies is van een mogelijke reboot van de serie, maar dan een in de stijl van Star Wars-serie The Mandalorian.

Van Dien zou het supercool vinden als meerdere regisseurs, waaronder Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Edgar Wright Jr. of James Wan, elk een aflevering voor hun rekening zouden nemen. Blijkt namelijk dat al deze regisseurs fan zijn van Starship Troopers nadat ze samen met Van Dien een twee uur durende nerdsessie hadden gedeeld tijdens een Scream Awards-ceremonie.

Ik denk dat het leuk zou zijn om al die regisseurs binnen te laten komen en een aflevering of twee of drie te doen“, zegt Van Dien, “Ik denk dat het leuk zou zijn als we zoiets hadden waar echte filmmakers het maken. Dat zou mijn doel zijn.

Niet bekend met de film? Even een woordje uitleg: Starship Troopers speelt zich af in de 23e eeuw, waar de mens bezig is met het koloniseren van nieuwe planeten op zoek naar levensvatbare plekken voor de mensheid. Hun inspanningen worden echter bemoeilijkt door de “Bugs”, insectenachtige buitenaardse wezens die het niet zo op de mens gemunt hebben. Johnny Rico is een lid van de Mobile Infantry, en in de loop van de film ontdekken hij en zijn metgezellen dat de Bugs worden aangestuurd door een Brain Bug die reageert op de strategieën van de mens en weet hoe hij ze moet ondermijnen.

Leuk weetje: Casper Van Dien werkte ook mee aan het geweldige Alita: Battle Angel (2019) en het was daar dat hij en regisseur Robert Rodriguez aan de babbel geraakten over een mogelijke Starship Troopers-reboot.

En het stopt niet want er is ook nog een game in ontwikkeling genaamd Starship Troopers: Terran Command waardoor een reboot zeker welkom is.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: