Pokémon Diamond en Pearl krijgen remake voor Nintendo Switch

Een leuk nieuwtje voor de echte Pokémon-fans, want naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Pokémon maakte The Pokémon Company bekend dat er remakes aankomen voor de Switch.

Je hoort het goed, er komen later dit jaar nog minstens twee Pokémon-spellen naar Nintendo’s hybride console. Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zullen respectievelijk Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl heten. De oorspronkelijke games dateren reeds uit 2006 en krijgen nu vijftien jaar later dus een herwerkte versie.

Daar waar de 2006-versie nog door Game Freak werd ontwikkeld, neemt nu ILCA Inc de ontwikkeling op zich. Zij hebben reeds ervaring met Pokémon, want ze werkten mee aan Pokémon Home. Ook Nier Automata en Yakuza 0 staan op hun portfolio van spellen waaraan ze hebben bijgedragen.

De release voor beide spellen staat momenteel op ‘najaar 2021’ vastgeprikt.

Gepubliceerd door Joeri

Toen Joeri een peuter was, viel hij in een vat vol videogames. Sindsdien hebben energiedrankjes en dure gaming hardware geen vat meer op hem; tot op vandaag haalt hij Platinum-trofeeën binnen aan de lopende band. Voor LEGO-, Marvel- én boardgames swipet Joeri maar al te graag naar rechts. Horror- en sportgames laat hij liever links liggen; dat kunnen zijn sneeuwwitte onderbroeken niet aan. Verder is hij trotse fulltime vader van Tiebe en Lize die momenteel een opleiding ‘professionele gamer’ genieten bij de master himself.