fbpx

Pokémon Diamond en Pearl krijgen remake voor Nintendo Switch

Een leuk nieuwtje voor de echte Pokémon-fans, want naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Pokémon maakte The Pokémon Company bekend dat er remakes aankomen voor de Switch.

Je hoort het goed, er komen later dit jaar nog minstens twee Pokémon-spellen naar Nintendo’s hybride console. Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zullen respectievelijk Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl heten. De oorspronkelijke games dateren reeds uit 2006 en krijgen nu vijftien jaar later dus een herwerkte versie.

Daar waar de 2006-versie nog door Game Freak werd ontwikkeld, neemt nu ILCA Inc de ontwikkeling op zich. Zij hebben reeds ervaring met Pokémon, want ze werkten mee aan Pokémon Home. Ook Nier Automata en Yakuza 0 staan op hun portfolio van spellen waaraan ze hebben bijgedragen.

De release voor beide spellen staat momenteel op ‘najaar 2021’ vastgeprikt.

%d bloggers liken dit: