fbpx

Belgische ontwikkelaar Polygoat werkt aan kleurrijke platformer voor de Switch

Je zou het misschien niet denken, maar in België zijn heel wat game ontwikkelaars gevestigd. Heel wat onder hen zijn indie developers en deze zijn uiteraard niet zo groot als het Gentse Larian Studios dat op dit moment aan Baldur’s Gate werkt.

Een van deze ontwikkelaars is Polygoat, dat gevestigd is in het Limburgse Peer. Met hun team van vier specialiseren zich voornamelijk in VR/AR games en 3D-apps. Zo ontwikkelden ze onder andere de VR-game The Mist of Aldenheim voor Windows VR en een educatieve game voor de mijnsite in Beringen en de Christelijke Mutualiteit.

Maar nu wil Polygoat het grote publiek bereiken. Vandaag hebben ze bekend gemaakt dat ze werken aan een kleurrijke platformgame voor de Nintendo Switch.

Stitchy in Tooki Trouble is een 2.5D platformgame waarin we in de huid kruipen van de vogelverschrikker Stitchy.  Hij is op revanche uit, want zijn veld werd volledig leeggeroofd door de Tooki, een vreemd ras van houten wezens die een bizarre fascinatie hebben voor mais. Zijn avontuur brengt hem zo langs een arsenaal aan verschillende omgevingen, gaande van maisvelden, tropische eilanden en sneeuwvlaktes.

Wanneer de game exact moet verschijnen, heeft Polygoat niet bekend gemaakt. Maar dit is een game waarvan we de ontwikkelingmet véél plezier gaan blijven volgen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d