fbpx

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 komt naar Switch én next-gen consoles, maar er zit een adder onder het gras

Tony Hawk's Pro Skater

Goed nieuws voor wie in hoge resolutie het beste van zichzelf wil geven op een skateboard. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 komt volgende maand naar de next-gen consoles. Eigenaars van een Nintendo Switch zullen wat langer geduld moeten hebben.

Toen Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 in augustus van vorig jaar verscheen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC, waren de fans door het dolle heen. De game katapulteerde ons zeer overtuigend terug naar de jaren ’90.

Het was dan ook een mysterie waarom Activision met geen woord repte over een eventuele next-gen versie van de game. Zeker omdat zowat alle andere grote games wel zo een update zouden krijgen. Tot nu dus, want de uitgever heeft bekend gemaakt dat de game op 26 maart beschikbaar zal zijn voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Activision bevestigde dat de game in 120fps te spelen zal zijn op een 1080p resolutie, of 60fps in 4K. De Nintendo Switch zal deze framerates en resoluties uiteraard niet halen, maar wordt door Activision aangeprezen als dé versie voor onderweg. Jammer genoeg kreeg deze versie geen releasedatum mee, al mogen we deze wel dit jaar nog verwachten.

Maar er zit wel een dikke vette adder onder het gras. Enkel de eigenaars van de digital deluxe edition van zowel PlayStation 4- als Xbox One-versie hebben recht op een gratis upgrade. Wie de standard digital edition in huis heeft gehaald heeft pech en zal €10 moeten neerleggen voor de next-gen update.

Maar er is meer, want wie de game op een Xbox One-schijfje heeft gekocht zal sowieso NIET kunnen upgraden naar de next-gen versie. Terwijl dit met de PlayStation 4-versie wél kan. Dat staat expliciet op de FAQ-pagina van de game.

Het mag duidelijk zijn dat Activision een andere weg inslaat dan de andere uitgevers. Waarschijnlijk mogen we hetzelfde systeem verwachten voor de next-gen versie van Crash Bandicoot 4.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d