fbpx

Hearthstone krijgt nieuwe uitbreiding en lagere instapdrempel voor nieuwkomers

Fans van het digitale kaartspel Hearthstone mogen zich in de handen wrijven. 2021 luidt het Jaar van de Gryphon in en wordt een erg interessant jaar voor wie zijn tactisch inzicht graag test.

Voor de doorwinterde Hearthstone-gamers is er goed nieuws, want zij krijgen later dit jaar een compleet nieuwe uitbreiding voorgeschoteld. Deze krijgt de naam Forged in the Barrens en voegt 135 nieuwe kaarten toe aan de game. Daarnaast worden er nieuwe keywords, game mechanics en 10 legendary mercenary minions toegevoegd. Deze laatste representeren de verschillende klassen in Hearthstone en zullen doorheen het Jaar van de Gryphon hun verhalen prijsgeven.

Forged in the Barrens voegt ook een nieuwe single-player game mode toe: Hearthstone Mercenaries. In deze competitieve mode verzamel je machtige karakters vanuit het Warcraft-universum. Mercenaries moet ergens in maart of april van dit jaar verschijnen en Blizzard zegt snel met nieuwe informatie te komen.

Ook voor gamers die Hearthstone voor de eerste keer willen uitproberen, is er goed nieuws. Blizzard introduceert namelijk de Hearthstone Core Set. Deze set is gratis voor alle spelers en vervangt de huidige Basic en Classic cards. De core set is een collectie van 235 nieuwe en bestaande kaarten en is bedoeld om Hearthstone interessanter te maken voor nieuwkomers.

Tot slot komt er ook nog een Classic-versie van de game waarin oudgedienden terug gekatapulteerd kunnen worden naar de tijd waarin de game werd gelanceerd.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d