fbpx

Blizzard Arcade Collectie bundelt drie games die aan de basis lagen van Blizzard Entertainment

Ontwikkelaar Blizzard bestaat dit jaar 30 jaar. In die periode is de studio er in geslaagd een van de grootste en meest succesvolle ontwikkelaars ooit te worden. Heel wat andere studio’s zijn dan ook jaloers op Blizzards portfolio aan games.

30 jaar geleden was er echter nog geen sprake van (World of) Warcraft, Starcraft, Diablo of Overwatch. Nee, Blizzard had het een pak moeilijker en ook de toemalige technologie had zo zijn beperkingen.

Om deze dertigste verjaardag te vieren én de nostalgische gamer onder ons te plezieren brengt de ontwikkelaar een pakket aan legendarische games uit onder de noemer Blizzard Arcade Collection. Deze collectie bundelt drie games die aan de basis lagen voor het succesvolle bedrijf dat Blizzard nu is. Het gaat om The Lost Vikings, Rock N Roll Racing, and Blackthorne.

“The Lost Vikings, Rock N Roll Racing, and Blackthorne ultimately made it possible for us to go on to create Warcraft, Diablo, and StarCraft, so we thought the Blizzard Arcade Collection would be a fun and fitting way to look back at our roots as a company,” said J. Allen Brack, president of Blizzard Entertainment. “Many Blizzard gamers around the world fondly remember their time with these games and have often asked us to bring them back for modern platforms, so we’re thrilled to not only do so with this release, but to amp up the experience with new features and functionality available for the first time in each game.”

In de Blizzard Arcade Collection vind je de games zowel in hun originele versie als in hun geüpdate Definitive Editions waarin je de games in heel wat verschillende talen kan spelen.

Blizzard heeft enkele interessante en unieke features toegevoegd aan deze klassiekers. In de Watch Mode kan je een playthrough bekijken en op elk moment de controle overnemen. Daarnaast is de mogelijkheid toegevoegd om op elk moment je progressie op te slaan en om 10 seconden terug te spoelen.

Daarnaast krijg je ook een pak bonuscontent voorgeschoteld. Denk hierbij aan game art, assets die tijdens de ontwikkeling werden gebruikt, ongebruikte content, interviews en veel meer.

De PC-versie van de Blizzard Arcade Collection is nu exclusief beschikbaar via Battle.net als onderdeel van de Blizzcon Celebration Collection.

Op consoles is de Blizzard Arcade Collection te vinden in de Nintendo eShop, de PlayStation Store, en de Xbox Store als onderdeel van de Blizzard 30-Year Celebration Collection, of als aparte game aan €19,99.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: