fbpx

EA onthult Knockout City, een door trefbal geïnspireerde multiplayer game

Knockout City is een team-based multiplayer game boordevol actie die dodgeball verrijkt met techniek, diepgang en stijl om er een dodgeBRAWL van te maken. In Knockout City zijn intense gevechten een manier van leven, en moeten spelers alles leren over gooien, vangen, overspelen en ontwijken in een vrolijke maar bijzonder competitieve ervaring.

Of het nu om 3v3, 4v4 of free-for-all quick matches gaat in Street Play, competitieve ranked matches in League Play of een gehoste ervaring in een Private Match, het gevecht om rivaliserende Crews uit te schakelen kan talloze vormen aannemen.

In Knockout City beginnen spelers elke match op een gelijk speelveld en moeten ze vertrouwen op techniek om de competitie te domineren. Een solide Crew maakt ook het verschil tussen straffen en gestraft worden. Het spel is eenvoudig aan te leren, maar oefening is cruciaal om je positionering, timing en teamwork onder de knie te krijgen voor dodgeBRAWL-heerschappij.

Dankzij de vele aanpassingsmogelijkheden, variërend van uiterlijk, uitrusting, houding, lichaamstype en kapsel tot een aangepast zweefvliegtuig, KO-effecten en provocaties, kunnen spelers helemaal in stijl vechten.

Het gaat niet alleen om de speler, maar ook om zijn Crew, en met maximaal 32 vrienden op platforms kunnen spelers hun Crew-naam, logo en banner aanpassen en zelfs een aangepast Crew-voertuig kiezen om zich rijdend in de strijd te storten.

Dit weekend is er alvast een eerste speelbare béta via Steam en Origin laten uitgever EA en ontwikkelaar Velan weten.

Knockout City is vanaf 21 mei 2021 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc via Origin en Steam, plus de PlayStation 5 en Xbox Series X|S via backwards compatibiliteit.

Bij launch krijgen spelers voor een gelimiteerde tijd ook toegang tot een gratis proefversie op PC via Origin en Steam, de PlayStation 4, de Xbox One, de Nintendo Switch, de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S. Gedurende deze periode is het spel volledig speelbaar.

Direct na de release is Knockout City al een volledig multiplayer-pakket met vijf multiplayer-maps, één interactieve omgeving waarin spelers en hun Crew kunnen oefenen, zes soorten ballen, volledig configureerbare personages, cross-play, cross-progression, Street Play met vijf start-playlists, League Play, Private Match en de volledige Street Rank Progression met honderden cosmetische items.

Knockout City introduceert daarnaast elk seizoen gratis nieuwe content, zoals nieuwe maps, modes, ballen, tijdelijke evenementen en nog veel meer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: