fbpx

De overname van Codemasters door Electronic Arts is een feit

De kogel is door de kerk. Codemasters maakt vanaf nu officieel deel uit van uitgever/ontwikkelaar Electronic Arts. Deze laatste zou 1,2 miljard dollar betaald hebben voor deze deal.

Door deze overnamen wordt Electronic Arts eigenaar van populaire franchises zoals Formula 1, DIRT, DiRT Rally/WRC, GRID en Project CARS. Deze franchises vervoegen de iconische reeks Need For Speed waardoor het Amerikaanse bedrijf meteen de grootste uitgever van racegames ter wereld wordt.

“Dit is het begin van een spannend nieuw tijdperk voor racegames en -content, waarin we de getalenteerde teams van Electronic Arts en Codemasters samenbrengen,” zegt Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts. “Het aantal racefans blijft wereldwijd groeien, en met de franchises in onze gecombineerde portfolio kunnen we innovatieve nieuwe ervaringen creëren en meer spelers de spanning van racewagens en motorsport aanbieden. Met geweldige games voor spelers van elk platform zullen onze teams een wereldwijde powerhouse worden op het gebied van race-entertainment, en we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”

“Vandaag is een historisch moment voor Codemasters en een spannende dag voor onze werknemers en spelers”, zegt Frank Sagnier CEO van Codemasters. “Dankzij de samenwerking met EA kunnen onze teams onze veelgeprezen franchises naar nieuwe hoogten tillen en een enorm wereldwijd publiek bereiken via hun spelersnetwerk. Samen kunnen we racegames herdefiniëren om nog meeslependere ervaringen te creëren voor racefans overal ter wereld.”

Deze overname van Codemasters maakt deel uit van de groeistrategie van Electronic Arts, gericht op het leveren van meer buitengewone ervaringen en de beste live diensten, en het bereiken van meer spelers op meer platforms over de hele wereld. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'De overname van Codemasters door Electronic Arts is een feit'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: