fbpx

WRC 9’s FIA Rally Star DLC nu beschikbaar

WRC 9 was bij release meteen een schot in de roos, zeker op next-gen consoles spat het detail van de wagens van je scherm. Hoog tijd dus voor meer content want er is niks zo plezant als tegen een rotvaart door de bochten te scheuren om die ene honderdste van een seconde sneller te zijn dan de concurrentie.

Deze gloednieuwe competitieve modus is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de FIA en deel van het allereerste wereldwijde programma om toekomstige rallypiloten te ontdekken. Deze DLC brengt videogames dichter bij de werkelijkheid dan ooit zeggen de ontwikkelaars. Het is namelijk de eerste stap in het  FIA Rally Star-selectieprogramma, dat is opgezet om toekomstige talenten te vinden.

Van februari tot augustus 2021 worden 12 online trials gehouden om de meest veelbelovende WRC 9-coureurs te selecteren. Deze eerste fase van de competitie staat open voor spelers van 17 tot 26 jaar oud, en wordt exclusief gespeeld met de nieuwe M-Sport Ford Fiesta Rally3. De winnaars van elk van de 12 trials kwalificeren zich voor één van de zes continentale finales.

Aan het eind van de finales krijgen de zeven beste coureurs, waaronder minstens één vrouw, toegang tot een exclusief trainings- en oefenprogramma van de FIA. Wie daar als beste uitkomt, mag het race-avontuur vervolgen met 2 seizoenen in de FIA Junior WRC.

Goesting? Surf dan zeker naar de officiële website!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d