fbpx

King’s Bounty II haalt releasedatum van volgende maand niet

Het blijft voor ontwikkelaars moeilijk om de releaseschema’s te handhaven. Daar zit de coronapandemie uiteraard iets voor tussen. Zopas kregen we het nieuws binnen dat ook King’s Bounty II zijn releasedatum ziet opgeschoven worden.

1C Entertainment en Koch Media hebben bevestigd dat de turn-based RPG King’s Bounty II pas op 24 augustus 2021 zal verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Er wordt afgezien van de initiële lanceringsdatum van maart 2021 om te garanderen dat gamers de best mogelijke ervaring krijgen wanneer het spel uitkomt.

“Als team moesten we de moeilijke beslissing maken om de release van King’s Bounty II uit te stellen naar een later moment in 2021. Dit om er zeker van te zijn dat het team genoeg tijd heeft om een zo goed mogelijke King’s Bounty-ervaring te leveren,” zei Nikolay Baryshnikov, CEO van 1C Entertainment.

“We bevinden ons momenteel in een fase waarin het spel compleet en speelbaar is, maar we hebben meer tijd nodig voor het testen, fixen van bugs en oppoetsen. Door de lancering uit te stellen winnen we kostbare maanden voor de balanceerfase, die hard nodig is voor zo’n belangrijk project, met zijn ambitieuze, open wereld, complexe verhaal, diepgaande turn-based tactische gevechten en RPG-mechanics,” aldus Denis Maltzev, de producer van King’s Bounty II. “Gezien de liefde en passie die jullie, als onze fans, al voor dit project toonden, zijn we dankbaar voor jullie steun en hopen we dat jullie nog even geduld hebben. We hopen dat dit geen lange vertraging zal opleveren. Houd onze nieuwskanalen in de gaten om in de loop naar de nieuwe releasedatum updates over de game te ontvangen. “

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d