fbpx

De enige goede bug is een dode bug in eerste gameplay demo Starship Troopers Terran Command

Ik denk dat ik niet overdrijf wanneer ik zeg dat we allemaal één ding gemeen hebben: we zijn niet bepaald fan van insecten. Of ze vliegen in ons oog, prikken ons stiekem ‘s nachts, zoemen rond onze oren wanneer we willen slapen of belanden in onze pint wanneer we op een terrasje zitten. Dankzij de in ontwikkeling zijnde RTS Starship Troopers Terran Command is weldra onze beurt om wraak te nemen.

Persoonlijk ben ik een heel grote fan van de cultfilm, en de CGI-reeks, Starship Troopers en dus ben ik wel heel erg benieuwd naar wat deze game in petto heeft. Starship Troopers Terran Command is immers gebaseerd op de gelijknamige film. Je komt dus ook hier aan het hoofd van een team te staan dat het moet opnemen tegen een buitenaardse dreiging die het op de mensheid gemunt heeft.

Uiteraard beschik je hiervoor over voldoende wapentuig en een uitgebreid arsenaal want met een doordeweekse vliegenmepper zal je hier niet ver geraken durven we te vermoeden.

Starship Troopers Terran Command, dat op pc verschijnt, is nog in ontwikkeling maar bij ontwikkelaar Slitherine Games beloven ze ons alvast dat we alle elementen uit een RTS-game mogen verwachten. In dit geval dus het bouwen van je basis, het ontginnen van grondstoffen en een pak insectachtige tegenstanders die ons het leven (letterlijk) zuur zullen maken…

In de demo, genaamd Canyon Ambush, die de studio ons serveert zien we hoe meerdere squads een aanval van bugs moeten afweren. Verder demonstreren ze ons de bewegingsmogelijkheden van de squads en het tactisch gebruik van explosieven terwijl een steeds groter wordende zwerm op de troopers afstormt.

Het ziet er allemaal best leuk uit, en ik denk wel dat de fans van de film zich zullen aangesproken voelen. Starship Troopers Terran Command verschijnt nog in 2021, en dit via Steam op pc.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d