fbpx

Er hangt Sony mogelijk een rechtszaak boven het hoofd door drift in de DualSense-controller

In Amerika worden wel meer rechtszaken ingespannen tegen grote bedrijven. Recent kreeg Nintendo nog een dagvaarding in de bus voor het driftprobleem op de joy-con controllers. En nu blijkt dat ook Sony misschien zo’n brief in de bus mag verwachten.

Het Amerikaanse advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith, hetzelfde kantoor dat ook de aanklacht tegen Nintendo inleidde, heeft op hun website namelijk een document online gezet waarin eigenaars van een PlayStation 5 kunnen meestappen in een zogenaamde class action lawsuit.

Wat is het probleem juist? Een deel van de DualSense-controllers zou ook last hebben van zogenaamde drift. Dit is een probleem waarbij de controller bewegingen in de analoge sticks registreert zonder dat je de sticks effectief aanraakt. Dit kan voor grappige, maar meestal ook irritante situaties leiden. Zeker als je een potje Call of Duty of Fifa aan het spelen bent.

Het is dus nog niet zeker of er effectief een rechtszaak van komt. Het kantoor wil eerst via deze vragenronde bekijken of er genoeg gedupeerden zijn om verdere stappen te ondernemen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d