fbpx

GTA V al meer dan 140 miljoen keer verscheept

GTA V

In tijden waarin iedereen de mond vol heeft over GTA VI en denkt te weten dat elke roddel of gerucht de waarheid is, blikt uitgever Take-Two Interactive liever even terug op het succes van GTA V.

Tijdens een meeting met de hoofdaandeelhouders waarin de financiƫle resultaten van het voorbije jaar besproken werden, verkondigde CEO Strauss Zelnick dat GTA V sinds zijn release in 2013 ondertussen maar liefst 140 miljoen keer verscheept werd. Zou dit de populairste game aller tijden zijn stel ik me dan de vraag.

GTA V verscheen dus in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360, op PS4 en Xbox One in 2014, op pc in 2015 en later krijgen we ook nog een PS5- en een Xbox Series X/S-versie. Daarbovenop is er nog de onlinecomponent GTA Online die op heel wat succes kan rekenen.

Of we remakes of remasters van oude(re) GTA-games moeten verwachten daar ging Zelnick niet echt op in. Dat laat hij liever aan Rockstar Games over. Wel gaf hij nog mee dat Red Dead Redemption 2 inmiddels 36 miljoen keer is verscheept.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: