fbpx

EA beslist deze week of hun online scifi-shooter Anthem nog een toekomst heeft

Hoe zit het eigenlijk met EA’s en BioWares online coöp scifi-shooter Anthem? De game werd met veel trompetgeschal op de wereld losgelaten maar kreeg al snel te maken met een pak valse noten. Deze week wordt een cruciale week voor de game want het einde zou wel eens in zicht kunnen zijn…

De launch van Anthem ging gepaard met heel wat problemen, en dat is misschien nog zacht uitgedrukt. BioWare trachtte nog wel er iets van te maken maar het ging van kwaad naar erger. Beloofde DLC werd uitgesteld, bugs geraakten maar niet opgelost en BioWares reputatie kreeg een flinke deuk.

Volgens een rapport van Jason Schreier van Bloomberg komt de toekomst van Anthem in het gedrang deze week. Volgens een rapport zou uitgever Electronic Arts deze week bepalen of ze blijven verderwerken aan de vernieuwing van Anthem of het project helemaal schrappen. Het Anthem-team bestaat momenteel uit 30 medewerkers, maar zou fors moeten uitbreiden om de game alsnog op de rails te krijgen.

EA denkt er dan ook stevig over na of het zin heeft om het project voort te zetten. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat EA beslist om een project stop te zetten of een studio te sluiten, denk bijvoorbeeld aan hun beslissing om de samenwerking te stoppen met Visceral Games (Dead Space).

Het worden dus bange dagen voor de Anthem-fans, als die er nog zijn, en misschien wel het BioWare-team dat werkt aan deze titel.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d