fbpx

Een stuk DLC van Mass Effect 1 ontbreekt in Legendary Edition

Mass Effect Legendary Edition

Eerder deze week wisten we jullie te vertellen dat de Legendary Edition van Mass Effect vanaf 14 mei beschikbaar zal zijn. En de bijhorende trailer maakte mij alvast warm om opnieuw met Shepard op pad te gaan.

Het idee om met opgepoetste versies van Mass Effect aan de slag te kunnen gaan, doet heel wat fans watertanden. En daar komt dan ook nog eens alle DLC bij die ooit is uitgekomen, of dat dachten we. Want één stuk DLC zal ontbreken.

Het gaat om Pinnacle Station, een add-on voor de eerste Mass Effect. Deze werd initieel uitgebracht voor de Xbox 360 en bevatte naast een nieuwe map, 13 combat scenarios waarin je jouw technieken kon bijschaven.

De reden waarom deze DLC zal ontbreken is vrij simpel: de originele source files blijken corrupt. Deze add-on werd ontwikkeld door een externe studio, Demiurge, maar ook bij hen bleken de bestanden onherstelbaar beschadigd te zijn.

Dit zal voor mij de pret niet bederven, want er zal meer dan genoeg content te vinden zijn in de Legendary Edition.

Mass Effect: Legendary Edition verschijnt op 14 mei op PC via Origin en Steam, PlayStation 4 en Xbox One, met forward compatibility op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: