fbpx

Gran Turismo 7 keert terug naar de roots

Gran Turismo 7

Als fervente raceliefhebber kijk ik enorm hard uit naar de release van Gran Turismo 7. En bij het horen van dit nieuws heb ik alle vertrouwen dat dit opnieuw een fantastische game wordt.

Want zeg nu eerlijk, Gran Turismo Sport was nu niet meteen de game waar iedereen zat op te wachten. Akkoord, het spel heeft zeker wat betekend voor de e-sports. Maar ik had net zoals vele andere toch liever een ‘normale’ Gran Turismo gezien. En dat gaan we met Gran Turismo 7 ook krijgen zo blijkt.

Kazunori Yamauchi, grote baas bij ontwikkelaar Polyphony Digital, heeft in een interview namelijk bevestigd dat ze met deze nummer 7 terug keren naar de roots.

“We zien Gran Turismo als een reeks die op alle vlakken koploper moet zijn en hebben bij elke nieuwe generatie consoles nieuwe ideeën proberen te integreren. ” zegt Yamauchi “Dat is de reden waarom elke game zijn eigen fans heeft, maar zorgt er ook voor dat sommige nieuwigheden moeilijk te verteren zijn door andere. Kijk bijvoorbeeld naar Gran Turismo Sport. Met deze game hebben we de focus op e-sports gelegd, wat voor heel wat gamers een bizarre keuze was. Toch hebben we 9,5 miljoen gamers kunnen bereiken, ook al verkocht de game bij de start niet geweldig. De appreciatie groeide stelselmatig na verschillende aanpassingen over een termijn van drie jaar.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we met Gran Turismo Sport een erg ambitieus idee tot een goed einde hebben weten te brengen”, zei Kazunori Yamauchi verder. “Dat is ook waarom we in Gran Turismo 7 elementen uit Sport, zoals Championships, overnemen én tegelijkertijd ook terugkeren naar de traditionale grootse ervaringen zoals Gran Turismo 1 en 4. We streven ernaar om de beste Gran Turismo ooit af te leveren en daar zullen de fans van van het eerste uur ontzettend blij mee zijn!”

Gran Turismo 7 heeft nog geen definitieve releasedatum meegekregen, maar de game zou wél dit jaar nog moeten uitkomen voor de PlayStation 5.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: