fbpx

De gamereleases van februari

Heb je altijd al je eigen sekte willen oprichten maar weet je niet goed hoe te beginnen? Februari brengt raad. Ook voor zij met vragen omtrent de heerschappij als opperpiraat zijn er antwoorden. Weerwolven laten we eveneens niet aan hun lot over. RPG-fans krijgen deze maand een volle boterham en dungeon crawlers hebben werk in de kerker.

2 februari

Cultist Simulator: Initiate Edition (Switch)

Een eigen cult oprichten, onschuldigen indoctrineren, de politie om de tuin leiden en je volgelingen leegzuigen. We hebben er allemaal wel al eens aan gedacht. Met Cultist Simulator schrijf je jouw eigen verhaal en komt jouw persoonlijke cult tot leven. Deze roguelike cardgame speelt zich af in de jaren 1920. In een Lovecraft-setting krijg je een heel boek aan narratieve keuzes voorgeschoteld. De makers beloven je hand niet vast te houden: experimenteren hoe je jouw cult optimaal misbruikt leidt tot een godenstatus of de dood.

4 februari

Odysseus Kosmos And His Robot Quest (Switch)

Dit pixelated point-and-click avontuur brengt je naar het ruimteschip San Francisco. Oddy en zijn robot Barton moeten het schip onderhouden. Makkelijker gezegd dan gedaan want Oddy is een enorme lamzak die de belangrijke taken liefst aan z’n mechanische vriend overlaat. Er zijn heel wat puzzels op te lossen in een enige 90’s-stijl wanneer de machines vreemd beginnen te doen. Geesten lijken doorheen de gangen te dwalen en, hou jullie vast, de koffie smaakt plots verschrikkelijk. Het wordt een hels karwei om dit schip weer op toerental te brengen. 

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Gaia heeft al betere dagen gekend. Moeder aarde gaat ten onder aan de vraatzucht van de mensheid. Wanneer de Wyrm, een buitenaardse kracht die enkel verwoesting brengt, de boel nog extra komt verzieken is de maat vol. Jij trekt er op uit om jouw vroegere stam te redden. In deze action-RPG neem je zowel de menselijke vorm aan als die van wolf én weerwolf. Er is genoeg bloederige combat waarbij jouw klauwen en scherpe tanden de show stelen. De third person action ziet er flitsend uit en er is ook genoeg ruimte voor exploratie. Als wolf ren je sneller, als mens los je puzzels op. Deze story-driven adrenalinekick hoopt een sleeper hit te worden.

5 februari

The Nioh Collection (PS5)

We hebben nooit nee gezegd tegen een portie demonen slachten als samoerai of ninja. Deze action-RPG komt in volle glorie naar de PS5. In The Nioh Collection vinden we de complete edities terug van Nioh en Nioh 2. Met 4K resolutie voor de meest geavanceerde graphics en vlottere combat zou de collectie een optimale ervaring bieden. Laadtijden zouden nauwelijks nog bestaan. Het verhaal blijft vanzelfsprekend een zeer geslaagd epos van een westerse samoerai die heel wat vechtpartijen en boss fights te wachten staat. Het Japan van de jaren 1600 is bloedmooi maar ook levensgevaarlijk.

11 februari

Death Crown (PS4, Xone, Switch)

Iedereen kent wel eens een uitbarsting van woede tegen de hele mensheid. Waarom is iedereen buiten jijzelf zo’n idioot? In Death Crown kan je alle bewoners van de planeet eindelijk straffen voor hun ziekelijk zelfvertrouwen. Je kruipt in de huid van de dood zelf en commandeert jouw legioenen om wat orde te scheppen. In deze meer dan minimalistische RTS mag je het met 1-bit graphics stellen. Het levert een uniek, vreemd maar ook zeer sfeervol geheel op. Koorgezangen tijdens goddelijke interventies veranderen plotsklaps in stoere metal. De dood komt in vele vormen.

Little Nightmares 2 (PS4, Xone, PC, Switch)

Mono heeft nog lang niet de laatste van z’n nachtmerries gezien. In het tweede deel van deze action-adventure platformer zit Mono nog steeds vast in een gestoorde wereld. Met Six aan z’n zijde (een meisje in een gele regenjas) probeert hij aan een vreselijk lot te ontkomen. Lugubere wezens en genoeg voer voor een week aan nachtelijke schreeuwen staan tussen hem en zijn doel. Handen die spinnen vormen, donkere gedaantes die je doorheen de metro volgen en ziekenhuispatiënten zonder hoofd: de inwoners zijn er niet vriendelijker op geworden.

12 februari

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch)

Mario komt in een zoveelste vorm naar de Switch met deze uitgebreide versie van Super Mario 3D World, dat origineel uitgebracht werd in 2013. Deze port brengt multiplayer mogelijkheden tot vier spelers, vluggere bewegingssnelheid en andere handige functies zoals het nemen van screenshots. In het bonusverhaal Bowser’s Fury moet je solo of met een partner Bowser Jr helpen om z’n vader weer normaal te krijgen. Deze reusachtige bruut heeft niet de beste verstandhouding met loodgieters. Genoeg eilanden wachten om besprongen te worden.

17 februari

30XX (PC)

Pijlsnelle actie en felle kleuren vormen de explosieve cocktail van 30XX. Deze sidescroller platformer brengt je naar een toekomstwereld met flitsende wapens en speciale superkrachten. Er zijn verschillende werelden om in 2D-perspectief te ontdekken, solo of samen met een partner. De indie developers proberen een ervaring à la Mega Man te brengen, gecombineerd met enkele roguelike elementen. De wereld en de mensheid zijn nog maar eens naar de zak maar kennen in 30XX op zijn minst een kleurrijke ondergang.

18 februari

King Of Seas (PS4, Xone, PC, Switch)

Piraterij! Houten benen! Verloren schatten! Grote schepen! Hoeden met uitgebeten stukjes door toedoen van ongehoorzame papegaaien! In King Of Seas is je ultieme doel de koning van het piratenrijk te worden. Dit doe je in deze action RPG door met je schip ten strijde te trekken. Snelheid en spektakel worden verzekerd door meer dan 20 verschillende skills en een hele hoop upgrades om jouw thuis op zee te personaliseren. Met een hele map om te ontdekken en een story driven narrative hopen we muiterij volledig te onderdrukken.

23 februari

Persona 5: Strikers (PS4, PC, Switch)

De developers van Persona 5 wisten al enige tijd dat het verhaal van Joker nog lang niet verteld was. Dit narratieve vervolg op Persona 5 brengt Joker en z’n bende van Phantom Thieves terug samen tijdens de grote vakantie. Er zijn geen schoollessen om te volgen maar genoeg andere zaken tijdens de zomervakantie om de rust te verstoren. Een nieuwe bad guy en volledig nieuwe te ontdekken steden zorgen ervoor dat deze JRPG razend relevant blijft. Je gaat ditmaal met meerdere karakters aan de slag. Het belangrijkste verschil is dat de turn based strategy vervangen wordt door real time action. Een controversiële keuze die ons zeer benieuwd maakt.

Rogue Heroes: Ruins Of Tasos (PC, Switch)

Als er bier koud gezet moet worden en de ijskasten zijn kapot moeten we deze maand niet vrezen. Er zijn kerkers genoeg om de koelte te bewaren. Team17 is gekend van onder andere Worms en Overcooked. Nu brengen ze met Rogue Heroes een dungeon crawler waarbij je de titanen uit het vredevolle Tasos moet verdrijven. Al lijkt de game een samenvatting te zijn van alles wat je mag verwachten van de gekende dungeon-formule, de flair van Team17 zorgt hier voor de aantrekkingskracht.

25 februari

Ghosts ‘n Goblins: Resurrection (Switch)

De bekende en beruchte culthit Ghosts ’n Goblins krijgt een soft reboot met deze Resurrection. Ditmaal krijgt de genadeloze action platformer een storybook-look. Geen nood: de gameplay is nog steeds niet bepaald vergevend. Knight Arthur krijgt de meest gruwelijke uitdaging van z’n bestaan te verwerken in de Demon Realm. Met een stijl die zowel vers wil zijn als nostalgie naar boven wil brengen hopen de makers dat de liefde voor de reeks het haalt van de eindeloze frustratie na de zoveelste dood. Hopelijk wordt het een ridderlijk goed avontuur.

Hellpoint (Switch)

Sci-fi en horror hebben al vaak genoeg bewezen een uitstekende chemie te kunnen delen. Hellpoint laat je het ruimtestation Irid Novo verkennen. De geschiedenis is dan wel interessant genoeg, je kan ze moeilijk vanbuiten leren als er een constante stroom aan gruwelijke wezens je aandacht vraagt. De game kwam eerder al uit op PlayStation en Xbox maar is deze maand ook op Nintendo Switch beschikbaar. Voor diegenen die hun ruimtetrips graag beleven met een goede portie koude rillingen.

26 februari

Bravely Default 2 (Switch)

Kristallen komen niet terug mooi op hun plaats terecht als wij er ons niet mee gaan moeien. In Bravely Default 2 mag je ze in vijf koninkrijken gaan opzoeken en verzamelen. Deze turn-based RPG zet je in de schoenen van Seth die er samen met drie legendarische krijgers op uit trekt. Je hebt zowel een zeer offensieve speelstijl als een veel defensievere optie. Hoe je gevechten aanpakt hangt dus vooral af van jouw ingesteldheid. Met magische artefacten kom je ook wel een heel eind. Een maand zonder een nieuwe diepgaande JRPG lijkt niet meteen een optie.

RetroMania Wrestling (PS4, Xone, PC, Switch)

Op het einde van de maand heb je al eens goesting om een stevige rechter uit te delen. Met RetroMania kan die nood makkelijk behandeld worden. De sequel op het 30-jaar oude Wrestlefest is een liefdesbrief aan brutale 2D gevechten. Je kan met 8 vrienden gutsen in lokale multiplayer of online met een heleboel maten meppen tot je arm krom staat. Met one-on-one gevechten, tag teams en battle royal modes is er heel wat content, plus de belofte van post-launch DLC. Meer dan 12 karakters vechten op unieke manieren in een hele resem diverse arena’s. Het enige wat er echt toe doet, een supercoole entrance theme song, is ook aanwezig.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: