Er komt een miniserie rond de legendarische punkband The Sex Pistols

De Amerikaanse zender FX zou een miniserie, bestaande uit zes afleveringen, besteld hebben rond de legendarische punkband The Sex Pistols. De serie zou door het leven gaan als Pistol en geregisseerd worden door niemand minder dan Danny Boyle (Trainspotting).

De reeks is gebaseerd zijn op de memoires uit 2018 van de gitarist van de band, Steve Jones, genaamd Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol. Ook de cast is reeds bekend. Deze zou bestaan uit Toby Wallace als Steve Jones, Anson Boon als John “Johnny Rotten” Lydon, Louis Partridge als Sid Vicious, Jacob Slater als Paul Cook, Fabien Frankel als Glen Matlock, Dylan Llewellyn als Wally Nightingale, Sydney Chandler als Chrissie Hynde (The Pretenders), Emma Appleton (The Witcher) als Nancy Spungen en Maisie Williams (Game of Thrones) als punkicoon Pamela Rooke aka Jordan.

Pistol vertelt niet alleen het verhaal van de band maar ook welke invloed de band heeft gehad op de jeugd en de Britse cultuur in de tweede helft van de jaren ’70. Dit met nummers als Anarchy in the UK, God Save the Queen, Pretty Vacant en zo kunnen we nog een pak legendarische en toonaangevende nummers uit het repertoire van de band aangeven.

Ook hun album Never Mind The Bollocks zal in de muziekindustrie altijd (h)erkend worden als een van de meest invloedrijke en toonaangevende (en controversiële) albums ooit. Daarbovenop waren leden van de band zoals Sid Vicious en Johnny Rotten zelf al even legendarisch als de band.

Regisseur Danny Boyle vat het als volgt samen: “Stel je voor dat je met je vrienden de wereld van ‘The Crown’ en ‘Downton Abbey’ binnendringt en je nummers uitschreeuwt en je woede en frustratie die ze vertegenwoordigen. Dit is het moment waarop de Britse samenleving en cultuur voor altijd veranderden. Het is de zogenaamde big bang voor de Britse straatcultuur waar gewone jonge mensen het podium hadden of een podium kregen om hun woede te uiten en hun mode te ventileren. Iedereen moest kijken en luisteren, en iedereen was bang voor hen of volgde hen.“

Kortom een serie die je als muziekliefhebber of fan van de band (zoals ikzelf) zeker in de gaten moet houden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: