fbpx

Sean Bean is Mr Wilford in nieuwe Snowpiercer-trailer (S2)

Fans van post-apocalyptische films en series met een winters tintje, of van games als Frostpunk die moeten zeker de serie Snowpiercer checken. En daar zijn verschillende redenen voor.

Zo is deze serie een televisie-reboot van de gelijknamige film uit 2013 die geregisseerd werd door Bong Joon-Ho. De man won vorig jaar nog een Oscar voor zijn geniale film Parasite.

Dan is er ook het intrigerende verhaal: Meer dan zeven jaar nadat de wereld te maken kreeg met een nieuwe ijstijd, heeft wat over is van de mensheid zich teruggetrokken op Snowpiercer. Snowpiercer is een eeuwig rijdende trein die 1001 wagens telt en de wereld rondcirkelt. En wanneer je teveel mensen van diverse rangen en standen, politieke overtuigingen en strijdlust in een trein duwt, dan is dat vragen om bloederige conflicten…

Maar nu is er nog een extra reden om de serie te checken en dat is de komst van Sean Bean. Sean Bean kennen we onder andere als Ned Stark uit Game of Thrones, Boromir uit Lord of the Rings en een pak andere rollen. Hij zal de rol vertolken van de illustere Mr Wilford, de bezieler van Snowpiercer.

Wie seizoen 1 gezien heeft, waaronder ook ik, weet dus wat er te gebeuren staat. Zij die seizoen 1 niet gezien hebben, raden we aan van dat wel te doen. We willen hier immers niets spoilen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d