fbpx

Zevenvoudig Tetris-kampioen op 39-jarige leeftijd overleden

Het nieuwe jaar is nog maar een kleine twee weken ver en we hebben al droevig nieuws te melden. De naam Jonas Neubauer zegt je misschien niet meteen iets, maar hij was wel een levende legende in de gameswereld.

De Amerikaan won in totaal maar liefst zeven keer de Classic Tetris World Championship. Deze competitie werd gespeeld met de NES-versie van de game en Jonas was hierin absolute wereldtop.

Zijn overlijden werd gemeld via zijn officiële Twitter-account waarop heel wat steunbetuigingen de wereld in werden gestuurd. Eentje daarvan was van de hand van de organisatie van het Classic Tetris World Championship. Zij omschreven hem als  “de taaiste eindbaas met een hart van goud”.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: