fbpx

‘Call of Duty komt naar Game Pass’

Call of Duty Game Pass Black Ops 6

Toen Microsoft eind 2023 Activision Blizzard officieel inlijfde, was er meteen discussie of de gigant de grootste cashcow ook naar Game Pass zou brengen. Daarover waren intern heel wat discussies. Maar de kogel is door de kerk volgens The Wall Street Journal: Call of Duty komt volgens hen effectief naar Game Pass.

Er waren intern heel wat tegenstanders omdat de verkopen van de games die op Game Pass komen, serieus tegenvallen. Da’s logisch, want waarom zou ik 80 euro neerleggen als de game ook in mijn lopende Game Pass-abonnement zit?

Voorstanders zeggen dat weer dat Call of Duty op die manier naar een groter publiek komt via Game Pass. Je laat gamers (opnieuw) proeven van de populaire shooter in de hoop dat ze de overstap maken naar het gratis Warzone.

Hoe dan ook zou Microsoft het nieuws officieel bekend willen maken op de Xbox Showcase volgende maand. Daar hangt serieus wat geheimzinnigheid rond, want die showcase zou gevolgd worden door een nu nog geheime Direct. Zouden ze daar dan dieper ingaan op het feit dat Call of Duty naar Game Pass komt?

Hoe dan ook ben ik op zich wel sceptisch over deze beslissing. Persoonlijk ga ik Call of Duty zeker nog eens uitproberen als het dan toch op Game Pass staat. Maar volgens mij kan dit, zeker op pc, serieus wat inkomsten kosten.

Het is afwachten wat de toekomst brengt. Maar ik hoop alleszins dat de nieuwste Call of Duty van een hogere kwaliteit zal zijn dan Modern Warfare III. Die werd door onze RoMa alleszins niet gesmaakt in zijn review:

“Modern Warfare III is een teleurstellende, inspiratieloze hutsepot die nooit als full-game bedoeld was. Plaats voor creativiteit is er niet: zowel de campaign als de zombies-mode voelen meer aan als een zwakke versie van Warzone. De multiplayer brengt wel uren plezier, al is dat dankzij de terugkeer van de iconische originele MW2-maps. Het jeugdsentiment wérkt, maar daarvoor geef ik deze “nieuwe” game geen bonus.”

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder