fbpx

De gamereleases van september (Starfield, Mortal Kombat 1, EA Sports FC 24,…)

Als je het mij vraagt dan staan we voor één van de spannendste maanden van het jaar, en misschien wel van de voorbije jaren. Cool toch? Deze maand nemen twee van de beste RPG’s ooit gemaakt het in een spannende strijd op om de titel van beste RPG van 2023. Ik vrees dan ook dat alle andere releases slechts een bijrol zullen spelen in september. Of niet?

6 september 2023

Starfield (Xbox Series X|S (Game Pass) en Microsoft Windows)

Bethesda’s meest prestigieuze, en als we de kenners mogen geloven, grootste game ooit ontwikkeld. Wordt dit een space opera om duim en vingers bij af te likken, of botsen Todd Howard en zijn troepen tegen een komeet en storten ze neer? Wij zijn heel benieuwd! We sluiten af met slecht nieuws: PS5 gamers zullen (voorlopig) niet kunnen genieten van Bethesda’s Starfield.

Baldur’s Gate 3 (PS5)

Baldur’s Gate 3 is al een poosje beschikbaar op pc, en speelt daar de pannen van het dak. Ook de pre-orders voor de PS5-versie lopen als een trein. Zal de consoleversie het even goed doen na release? En zal deze Belgische klassebak ook de Champions League der RPG’s winnen? Of moet Larian het alsnog afleggen tegen Bethesda? Xbox gamers moeten nog even wachten op ‘hun’ versie.

8 september

NBA 2K24 (PS5, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox Series X|S, Microsoft Windows)

2K Sports’ NBA-reeks is nog steeds het beste wat je als basketbalfan kan spelen op je pc of console. En er bestaan nog zekerheden in het leven want net als EA’s Madden en FIFA (sorry EA Sports FC) kan je ook elk jaar rekenen op een nieuwe telg in de virtuele basketbalsport. Ook dit jaar waarschijnlijk net weer een ietsje beter, mooier en anders dan zijn voorganger. Maar voor de fans meer dan genoeg redenen om deze in huis te halen.

13 septemberPokemon

Scarlet and Violet: The Teal Mask (Switch)

De eerste van twee grote uitbreidingen voor Pokemon Scarlet en Violet. In The Teal Mask wagen spelers zich buiten de grenzen van Paldea in het nieuwe Kitakami gebied. Deze DLC speelt zich af in Mossui Town tijdens een jaarlijks festival en bevat Pokemon van vorige generaties om te vangen en nieuwe mythische beesten om tegen te komen. The Indigo Disk volgt in de winter van 2023.

14 september

The Crew Motorfest (PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, Microsoft Windows)

Tropische races vol adrenaline, zalige muziek en een enorm geslaagde snelheidsrush. Motorfest ziet er on-track grafisch zeer sterk uit. De water- en moddereffecten zuigen je helemaal in het moment. Het snelheidsgevoel is zeer mooi aanwezig en de ultieme sterkte zat hem in de variatie. De sfeer, setting en gameplay doet ons denken aan een hybride van Motorstorm en The Crew. Voor fans van beide reeksen is dit sowieso een titel om in de gaten te houden.

19 september

Lies of P (PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, Microsoft Windows)

Dit is er eentje die de fans van het zogenaamde Soulslike genre zeker zullen smaken. En dat is niet gelogen. Als je niet weet wat het Soulslike genre betekent, dan kunnen we je alvast afraden om je neus in deze game te steken… Lies of P is een spannende souls-like waarin het verhaal van Pinokkio helemaal op zijn kop wordt gezet in de duistere, elegante wereld van de belle époque.

Mortal Kombat 1 (PS5, Nintendo Switch, Xbox Series X|S, Microsoft Windows)

Ik ben zelf absoluut geen fan van het vechtspelgenre maar gamers die dat wel zijn, die zullen dit jaar een hartverscheurende keuze moeten maken. Mortal Kombat 1 of Tekken 8. Mortal Kombat 1 luidt een nieuw tijdperk in voor de iconische franchise met een nieuw vechtsysteem, nieuwe speltypen en fatalities! En dat is meer dan voldoende om de fans gek te maken denk ik dan…

21 september

Payday 3 (PS5, Xbox Series X|S en Game Pass, Microsoft Windows)

Payday 3 werd op de voorbije gamescom verkozen tot beste pc-game, en meest entertainende titel. Dat wil toch iets zeggen denk ik dan. Ik ben alleszins heel benieuwd naar deze game. Ten eerste omdat ik nooit een Payday game gespeeld heb, ten tweede omdat ik toch wel wat gebeten ben door het coöp virus de laatste maanden/jaar en drie omdat ik het concept wel ontzettend cool vind.

Stap uit je pensioen terug in het leven van de misdaad in de schoenen van de Payday Gang, de afgunst van hun collega’s en de nachtmerrie van wetshandhavers waar ze ook gaan. Enkele jaren nadat het schrikbewind van de bende over Washington DC is beëindigd, komen ze weer bij elkaar om af te rekenen met de dreiging die hen uit hun vervroegde pensioen heeft gehaald.

26 september

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty (PS5, Xbox Series X|S, Microsoft Windows)

Zal ik is wat zeggen? Ik vond Cyberpunk 2077 niet fameus! Voila, laat die haatmails maar komen! Dan speel ik liever Deus Ex om er eentje uit te halen die in de buurt komt. De fans van Cyberpunk die kunnen eind deze maand smullen van een heleboel extra content. De enige uitbreiding voor Cyberpunk 2077 is meer dan alleen een verzameling extra verhaalmissies in een nieuwe zone van Night City. CD Projekt Red heeft Cyberpunk 2077 met deze uitbreiding grondig onder handen genomen en vrijwel geen enkel aspect van de game ongemoeid gelaten. Laat ons hopen dat er minder bugs in zitten dan bij de release van de full game…

29 september

EA Sports FC 24 (PS5, PS4, Xbox One, Switch, Xbox Series X|S, Microsoft Windows)

FIFA is dood, lang leve EA Sports FC 24, de nieuwe naam waarmee EA Sports populaire voetbalvideospelfranchise (het langste woord van deze special) door het leven zal gaan. Aan voetballers alvast geen gebrek: meer dan 19.000 volledig gelicenseerde spelers, meer dan 700 teams en meer dan 30 competities, daar ben je al een tijdje zoet mee.

Dit alles wordt tot leven gebracht door drie baanbrekende technologieën die in elke wedstrijd voor ongekend realisme zorgen: HyperMotionV, PlayStyles optimised by Opta en een ingrijpend gewijzigde Frostbite Engine.

En weet je wat ik wil: dat het spelletje gewoon lekker speelt. Voila!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: