fbpx

“Gamescom snack: “Little Nightmares 3 gaat zijn formule niet opnieuw uitvinden”

Tijdens de perspresentatie van Bandai Namco kreeg ik een uitgebreide live co-op demo te zien van Little Nightmares 3. De sidescroller thriller-horrorreeks maakt z’n trilogie af volgens de intussen vertrouwde formule: griezelige werelden, vreemde creaturen, hier en daar een jumpscare maar vooral verdomd veel sfeer.

LN3 zal volledig speelbaar zijn in co-op en dat brengt wat nieuwe dynamieken met zich mee. Zo hebben de nieuwe karakters Low en Alone elks hun eigen unieke attributen. De puzzels zijn innovatief en uitdagend. Zonder samenwerking raak je er niet. Tijdens de demo kreeg ik de vibe van It Takes Two, overgoten met een horrorsausje.

LN3 brengt ons naar volledig nieuwe werelden. In de demo kwamen we terecht in Necropolis, een spookstad die geteisterd wordt door een levende babypop. Deze zat de spelers constant achterna, wat voor spanning en enkele organische schrikmomenten zorgde. Sommige puzzel-sleutelobjecten zaten héél goed verstopt in de omgeving, wat me doet denken dat frustratie in de final game niet altijd achterwege zal blijven.

Little Nightmares 3 gaat zijn formule niet opnieuw uitvinden bij het derde deel, maar lijkt wel ijzersterk verder te bouwen op het bestaande genot. Ik kijk er naar uit om te griezelen met de full game, want de makers weten intussen duidelijk van aanpakken.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: