fbpx

Gamescom snack: “Classified: France ‘44 lijkt mij in zijn huidige staat geen hoogvlieger”

Bij mijn doortocht langs de booth van Team17 (Lang leve Worms) op gamescom ging ik aan de slag met Classified: France ’44. Een WW2-setting trekt altijd wel m’n aandacht.

Volgens de devs moet deze game “Xcom naar de Tweede Wereldoorlog brengen”. Helaas weet ik niet of dat pakketje goed gaat aankomen. De kans dat het uit elkaar wordt geschoten in de lucht bestaat.   Deze turn-based strategy game dropt je vrij meteen achter de vijandige linies in Frankrijk.

Twee zaken vielen meteen op: de Duitsers zijn nog niet verslagen en de Duitsers zien er niet bijster goed uit. Grafisch is deze game gewoon niet hedendaags. De intro sleepte ook vrij snel aan. Een turn-based game heeft altijd wat inlooptijd nodig, maar ook de simpelere dingen slokken hier tijd op.

Stealth lijkt duidelijk een focuspilaar te worden in deze Classified. Dit gaat voorlopig nog niet gepaard met suspens, omdat de enemy AI niet bijster hoog is. Tijdens mijn demosessie liepen vijanden rechtstreeks naar m’n loop, verdwenen ze plots van de map en zagen ze mijn Brits bakkes niet anderhalf meter uit een struik steken. De voorraad alcohol zal nog niet op zijn geweest.

In een drukbezet gebied als dat van de turn-based strategy games lijkt France ’44 mij in zijn huidige staat absoluut geen hoogvlieger. Als er verder in de game meer tactische opties, wapens, squads en scenario’s volgen kan dit zeker leuk worden. De eerste indruk is helaas verloren gegaan.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: