fbpx

50 ontslagen teisteren BioWare

Het zijn woelige tijden voor BioWare en topman Gary Mckay. Maar zoals het gezegde luidt: hoge bomen vangen veel wind. Mckay nam zijn verantwoordelijkheid en kwam gisteren met een officieel bericht naar buiten.

De general manager van BioWare begon zijn statement met een update over het heden en de toekomst van de studio. De ontwikkelaar schonk ons in het verleden de legendarische franchises Mass Effect en Dragon Age.

Om de standaard hoog te houden en de beste kwaliteit bij volgende projecten te garanderen waren ze genoodzaakt om, na lang wikken en wegen, een langetermijnvisie uit te bouwen. Met als gevolg dat er gericht gesnoeid moest worden in bepaalde functies.

Zo’n 50-tal mensen zullen intern de mogelijkheid krijgen om in andere studio’s bij EA aan de slag te gaan. Dit zal gepaard gaan met empathie, goede communicatie en professionele begeleiding tijdens hun zoektocht naar iets anders, aldus Gary Mckay. Daarnaast hoopt hij ook dat, degene die geen interne switch kunnen maken binnen EA, ergens anders hun talenten kunnen ontplooien.

Deze maatregelen zijn genoodzaakt om de ontwikkeling van toekomstige projecten met name, Dragon Age: Dreadwolf en Mass Effect 5, zo efficiënt mogelijk af te werken. Wanneer we deze games mogen verwachten is nog niet duidelijk.

Het volledige bericht kan u hier lezen.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: