fbpx

Iconische online shooter Delta Force keert terug met free to play Delta Force: Hawk Ops

Mijn echte online carrière begon met Novalogics online shooter Delta Force in 1998. Ik was toen lid van de Amerikaanse Ministers of Death squad, kortweg =M.O.D.=, en daar werd mijn nick Praga officieel gedoopt.

Ik hoor mijn 46K modempje nog steeds kraken en piepen nu ik er nostalgisch aan terugdenk, en een traantje wegpink. Delta Force 2 dat in 1999 verscheen kon ik dan weer niet online spelen omdat een of andere poort niet toegankelijk was. Bye bye Delta Force dus.

Vandaag is er goed nieuws voor alle Delta Force-spelers van toen: de game maakt een comeback met de free to play shooter Delta Force: Hawk Ops. De game zal ook een verhaalmodus hebben gebaseerd op de film Black Hawk Down.

Hawk Ops komt met de grootschalige PvP-multiplayer uit de oorspronkelijke game, met ondersteuning voor crossplay.

Onze gamedesigners kozen ervoor om een meeslepend multiplayer-slagveld te bouwen dat nog grootschaliger PvP aankon dan de vorige limiet van 32 spelers,” vertelde producer Shadow Guo aan IGN. “Om een grootse sfeer van gevechten op de grond, op zee en in de lucht te creëren, hebben we een verscheidenheid aan gevechtsmethodes en kaarten ontworpen die diverse terreinkenmerken integreren, zoals verticale hoogteverschillen en grotten, evenals verschillende voertuigroutes.”

De game verschijnt sowieso op pc, consoles en mobile maar wanneer dat is nog even afwachten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: