fbpx

“Need for Speed Unbound Vol. 4 voegt voldoende frisse content toe aan het spel”

Het is van 2004 geleden dat ik nog eens een Need for Speed heb gespeeld. Specifiek was dat Need for Speed Underground 2, waar ik Riders On The Storm mee neuriede, staat voor altijd gegrift in mijn game herinneringen. 19 jaar later neem ik terug plaats achter het stuur om plankgas te geven in het vierde seizoen van Need for Speed Unbound.

Kleine recap

Criterion Games en Electronic Arts brachten Unbound, net als veel vorige games in de reeks terug naar waar het hoort, de straten. In de fictieve stad Lakeshore probeer je na wat fikse tegenslagen terug de draad op te pikken. Dit in het illegale circuit van het straatracen waar je tracht op te klimmen naar de hoogste rang. Lakeshore, dat geïnspireerd is op Chicago, biedt genoeg opportuniteiten om door de straten te scheuren en de drifts aan elkaar te rijgen.

Ik had, voor het ik het spel opstartte, schrik dat ik me ging storen aan de cel-shaded stijl. Verrassend genoeg vond ik de gewaagde en geslaagde zet van Criterion een frisse toevoeging aan de game. Net als bij een auto die een donut doet er net voldoende rook is zodat je de schoonheid van de wagen nog ziet. Effecten tijdens het rijden of cutscenes, waarin de personages in deze stijl getekend zijn, mochten er wezen.

Porsche 75 jaar

Over naar de orde van de dag waar deze special helemaal rond draait, het vierde seizoen van Need for Speed: Unbound of kortweg Vol. 4. Ik en vele anderen werden via Zoom getrakteerd op een presentatie door James Bralant (Social and Creator Manager EA) en Danny Isaac (Producer bij Criterion Games).

Beide heren stelden naast het nieuw seizoen, ook het partnerschap voor dat ze zijn aangegaan. Één waar ze absoluut trots op mogen zijn want met Porsche als partner hebben ze niet één van de minste binnengehaald. Ze bestaan dit jaar 75 jaar en in Unbound wordt dit uitgebreid gevierd.

In Vol. 4 is er heel wat lekkers te vinden voor fans van de NFS-franchise en autoliefhebbers. De kers op de taart om vrij te spelen is de elektrische Porsche Taycan Turbo S. Met zijn 0 naar 60 km/h in slechts 2,4 seconden heb je er, zowel on- als offline een prachtig exemplaar bij in je wagenpark. Om deze te kunnen kopen is er wel 1 voorwaarde, de online Porsche playlist driemaal voltooien. Daarnaast krijgen we als klassieker ook nog de 911 Carrera S (1997) als we de Speed Pass rank van 50 behalen.

Mij leken deze twee eerder weinig om aan de fans te geven en ik had verwacht dat er meer wagens via de Speed Pass zouden vrijgespeeld kunnen worden.

‘Most Wanted’ vibes in Gauntlet playlist en nieuwe linkup events

Alsof een race nog niet chaotisch genoeg is komt de politie van Lakeshore zich ook nog eens moeien in de Gauntlet modus. We zagen deze modus voor het eerst in Need for Speed: Hot Pursuit (2010). Dubbele tegenstand dus waarbij je zowel rekening zal moeten houden met je tegenstanders als met de arm der wet.

Slaag je erin om de politie uit je buurt te houden en eindig je daarbovenop ook nog eens in de top van het klassement, dan word je rijkelijk beloond met een mooie bonus aan het einde van de race. Als je echter in de boeien wordt geslagen ben je zowel je cash kwijt als die mooie bonus. Een nachtje brommen vooraleer je terug vol gas kan geven in de straten van Lakeshore is het resultaat.

Linkup events werden vorig seizoen al geïntroduceerd in Need for Speed: Unbound. In plaats van tegen elkaar, moet je in deze events samenwerken of samen challenges voltooien. Deze zijn overal te vinden op de map en variëren enorm. Van boven een bepaalde snelheid blijven tot driften tussen tonnen zijn maar enkele voorbeelden. Een hele leuke manier om geld te verdienen in de game, wel…, als er tenminste volk op de servers zit. Ik heb een aantal keer online, andere mensen proberen zoeken maar tevergeefs. In mijn ééntje playlists spelen was het ook niet echt dus hopelijk komt er terug wat leven in de brouwerij dankzij Vol. 4.

Speed Pass en verschillende patches

De Speed Pass is hetzelfde concept als bij vele andere games zoals Fortnite of CoD. De gekende formule met tiers is in Unbound niet anders. Bereik tier 75 en je hebt de maximale rank in je bezit. In ruil voor al dat grinden en levelen krijg je tal van (75) tuning opties voor je stalen rossen. Naast de nieuwe Speed Pass hebben ze ook gesleuteld aan tal van problemen in de game. Ik pik er even de belangrijkste voor je eruit. Vanaf nu is het mogelijk om via de map te reizen naar 7 nieuwe en oude Linkup locaties. Stickerwraps in overvloed want je kan tot 1000 ervan op je bolide aanbrengen. PC-spelers moeten zich geen zorgen meer maken, het opstarten van de game via de EA-app zal veel vlotter gaan vanaf seizoen 4.  En tenslotte zal je terug kunnen flexen want je maximale rank van 75 staat terug zichtbaar naast je banner.

Conclusie

Need for Speed: Unbound Vol.4 is zeer aanlokkelijk als je ziet dat Criterion Games en EA de 75ste verjaardag van Porsche vieren. Er is enorm veel te doen op de map en dit geldt zowel voor single- als multiplayer. De Speed Pass is ook weer van de partij in dit vierde seizoen met tal van aanpassingen voor je wagens. Tenslotte liet de multiplayer me toch wat op mijn honger zitten door de weinige activiteit online.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: