fbpx

5 dingen die je moet weten over Diablo IV Season 1: Season of the Malignant

Sinds 20 juli staan de poorten van de hel weer een ietsje verder open. Dit uiteraard dankzij de release van Diablo IV Season 1: Season of the Malignant. Hoog tijd dus om je armor en wapens op te poetsen, je spreukenboek nog eens open te slaan en dat hellegebroed op een flink pak slaag te trakteren. Wij vertellen je alvast alles wat je moet weten om dit nieuwe avontuur succesvol te voltooien.

Een nieuwe dreiging vereist je aandacht

Iets angstaanjagends verstoort de essentie van de wezens van Sanctuary en veroorzaakt chaos in het hele land. Corruptie verspreidt zich nu kwaadaardige monsters vrij door het land zwerven en onschuldige zielen willekeurig vermoorden. Te midden van deze onrust weerklinkt één naam: die van Lilith.

Tezamen met een nieuw personage, genaamd Cormond, een voormalige priester van de Cathedral of Light die de zoektocht naar de bron van deze kwaadaardige monsters heeft opgepakt, ga je de strijd aan om deze moordzuchtige monsters te doden.

Nieuwe dungeons en nieuwe loot

Het plezantste aan Diablo IV (en zijn voorgangers) blijven, voor mij toch, de vele dungeons die je kan doorkruisen op zoek naar loot. Want loot doet goed! En dus zijn er meer dan voldoende, zogenaamde Malignant Tunnels, om je uit te leven in je zoektocht naar monsters en vette loot. En die monsters die hebben deze keer iets speciaals: je kan namelijk hun zielen oogsten. Waarom zou je dat doen? Hun ziel is een krachtig gereedschap dat je kunt gebruiken. Er zijn vier verschillende kwaadaardige harten die je kunt uitrusten, elk met een unieke kracht, bonus en kleur. Deze kunnen in Ringen en Amuletten worden gestoken die Malignant Sockets van hun corresponderende kleur bevatten, maar kies verstandig, want er kunnen er maar drie tegelijk worden uitgerust.

Een nieuwe world boss

Om voor eens en altijd een einde te maken aan de corruptie, moet je de nieuwste World Boss van Sanctuary verslaan, Varshan the Consumed, die op de loer ligt in de dieptes van de Malignant Tunnels. Nieuwe gameplay-opties helpen je in deze strijd, met 6 nieuwe unieke voorwerpen en 7 nieuwe legendarische aspecten om te ontdekken. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om unieke builds te maken die de krachten van elke speler versterken.

De Malignant stijl

Doorloop meerdere hoofdstukken en speel coole rewards vrij via een belonend objectievensysteem. Verdien Favors door elk hoofdstuk te voltooien, waardoor je Battle Pass-progressie wordt gestimuleerd. Je kunt Favors vergaren via normale gameplay of kiezen voor tier-skips, terwijl je de beloningen plukt die bij elke Battle Pass tier horen.

Met een nieuw personage beginnen betekent niet dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Je kunt je zuurverdiende reputatie, die je hebt verkregen door de kaart te verkennen en de voordelen van de Altaren van Lilith, meenemen. Als je een mount hebt vrijgespeeld, is deze direct beschikbaar voor je nieuwe personage. Aan het einde van elk seizoen worden alle personages overgezet naar het Eternal Realm, waardoor je permanent toegang hebt tot je personage.

En dat alles aan je eigen tempo

Haast en spoed is zelden goed. De Battle Pass biedt een gratis niveau, zodat iedereen zijn voortgang kan versnellen met Season Boosts. Voor degenen die op zoek zijn naar nog grotere beloningen onthult het betaalde niveau exclusieve Battle Pass-cosmetica die de essentie van de kwaadaardige monsters belichamen. Bereid je voor op een verraderlijke reis, getooid in een fascinerend nieuw harnas, met krachtige wapens en op majestueuze paarden, allemaal geïnspireerd door de duistere krachten die op de loer liggen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: