fbpx

Opvolger Nintendo Switch hoogstwaarschijnlijk backward compatibel

Splatoon 3 Nintendo Switch OLED Edition

Al jaren wordt er veel gezegd en geschreven over de opvolger van de razend populaire Nintendo Switch.

Over hoe deze er uit gaat zien en wanneer we hem mogen verwachten, houdt Nintendo de lippen stijf op elkaar. Maar tijdens een Q&A sessie tijdens de bespreking van de financiële resultaten lichtte CEO Shuntaro Furukawa toch al een tipje van de sluier van de next-gen opvolger.

Bij de vorige generatiewissels was het hoogst uitzonderlijk dat het nieuwe systeem overweg kon met games van de vorige generatie. Dit zou volgens Furukawa helemaal anders zijn dankzij het Nintendo Account.

Hiermee zou de overstap naar de nieuwe console een pak vlotter en gestroomlijnder moeten lopen. Dat is althans de vurige wens én het doel van Nintendo.

Bovendien zou deze link betekenen dat de software die je op de Nintendo Switch hebt gekocht, ook speelbaar moeten zijn op zijn opvolger. Hoewel dat dit nooit een garantie is, want Nintendo volgt niet altijd de meest logische weg of denkwijze.

Nog een interessant weetje om af te sluiten: tot op vandaag zijn er meer dan 290 miljoen Nintendo Accounts aangemaakt. Straf!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: