fbpx

Disney schuift releases Avatar 3, Avengers en anderen met een jaar achteruit

Avatar 2 The Way of Water

Op dit moment woedt er een grote staking in de Verenigde Staten. Eentje dat blijkbaar serieuze gevolgen heeft voor het filmkijkend publiek.

Verschillende scenaristen houden momenteel een bewuste schijversblok om hun onvrede kracht bij te zetten. Ze zijn namelijk niet te spreken over de grote druk die op hen gelegd wordt én het feit dat ze minder lang echt betrokken zijn bij de productie. Zo worden ze minder lang of helemaal niet meer op de set verwacht, waardoor regisseur en acteurs vaak een loopje nemen met de geschreven scripts.

Door deze achterstand heeft Disney nu drastische maatregelen moeten nemen. Zo gaat het tot 7 mei 2027 duren voordat de huidige MCU-fase ten einde komt met de release van Avengers: Secret Wars.

Ook de derde Avatar-film van James Cameron deelt in de klappen. Avatar 3 verschijnt nu pas in december 2025, waar dit normaal gezien december 2024 zou zijn. Dit heeft als gevolg dat ook de release van de andere Avatar-films achteruit schuift. De vijfde en laatste Avatar zou pas in 2031 in de bioscopen komen terwijl dit initeel 2028 moest zijn. Waanzin!

Dit zijn overigens niet de enige slachtoffers. Captain America: Brave New World zal pas eind 2024 te zien zijn, terwijl de nieuwe Blade en Fantastic Four doorschuiven naar ergens in 2025. Verder verschijnen twee nieuwe Star Wars-films pas in 2026, eentje in mei en de andere in december.

Maar er is ook één klein, groot lichtpuntje te melden. De release van de Deadpool 3 werd vooruitgeschoven van november 2024 naar 3 mei 2024.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: