fbpx

Microsoft verhoogt de prijs van Xbox Game Pass én Xbox Series X

Xbox Game Pass

In augustus van 2022 verhoogde Sony zonder boe of ba de prijs van de PlayStation 5-console naar €550. Nu is het de beurt aan Microsoft om hetzelfde te doen met hun console.

Microsoft verhoogt namelijk de prijs van hun Xbox Series X console met €50 naar €550. Het zegt tegenover The Verge dat het tot deze beslissing is gekomen om competitief te blijven op de verschillende markten waar de console verkrijgbaar is. De prijs van de Xbox Series S blijft ongewijzigd.

“We’ve held on our prices for consoles for many years and have adjusted the prices to reflect the competitive conditions in each market,” Kari Perez, head of communications bij Xbox.

Naast de prijsverhoging van de Xbox Series X, gaat ook de maandelijkse kostprijs van het Xbox Game Pass-abonnement de hoogte in. De prijs van het standaard abonnement gaat met €1 omhoog, terwijl het Ultimate abonnement met €2 omhoog. De prijs van PC Game Pass blijft ongewijzigd.

Wanneer je een actief Xbox Game Pass abonnement hebt, gaat deze prijsstijging ten vroegste in op 13 augustus. Voor nieuwe abonnees gelden deze prijzen vanaf 6 juli.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: