fbpx

De verkoop van The Witcher 3 heeft wereldwijd de 50 miljoen exemplaren overschreden

CD Projekt REDs The Witcher saga blijft absolute wereldklasse op het vlak van RPG’s. Met als absolute kers op de taart The Witcher 3. Reken daar nog de series bij op Netflix en de next-gen update voor zowel PS5 als Series X|S. Kortom de serie is niet meer weg te denken uit spelletjesland.

Ook de verkoopcijfers zijn fenomenaal. Zo maakte de ontwikkelaar/uitgever op een earnings call met aandeelhouders bekend dat The Witcher 3 meer dan vijftig miljoen keer over de toonbank ging. Tel je daar de twee voorgangers bij, dan komt de reeks aan 75 miljoen verkochte exemplaren in ‘t totaal. Indrukwekkende cijfers als je het mij vraagt.

Daarmee komt de saga ook de top 10 binnen, op de negende plaats, van best verkochte games ooit.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: