fbpx

System Shock Remake gaat goud en lanceert 30 mei op pc

Er is reeds jaren, sinds 2016, sprake van een remake van System Shock, een first-person action-adventure dat in 1994 verscheen en gerust tot een van de meest iconische games gerekend mag worden. Maar er is licht aan het einde van de tunnel.

De studio achter de remake heeft immers bevestigd dat System Shock Remake de goudstatus heeft bereikt en op pc verschijnt, via Steam, GoG en de Epic Games Store op 30 mei. Over de release op consoles, PlayStation en Xbox is nog niets bekend.

System Shock neemt ons mee naar het 2072. We kruipen in de huid van een naamloze hacker die betrapt werd toen hij toegang probeerde te krijgen tot bestanden over Citadel Station, een ruimtestation dat eigendom is van de TriOptimum Corporation.

In ruil voor het laten vallen van alle aanklachten (en een neuraal implantaat van militaire kwaliteit), krijgen we de opdracht SHODAN, de kunstmatige intelligentie die het station bestuurt, te hacken. Nadat je SHODAN hebt gehackt en de ethische beperkingen van de AI hebt verwijderd, krijg je de implantaten en word je in een genezende coma gebracht. Zes maanden later word je wakker aan boord van Citadel en is de hel losgebroken.

De System Shock-remake combineert de cult-gameplay van het iconische originele spel met volledig nieuwe HD-beelden, bijgewerkte besturing, een herziene interface en volledig nieuwe geluiden en muziek. Nooit eerder vertoonde vijanden, aanpassingen aan de kwaliteit van de gameplay, een vernieuwd hacksysteem en nieuwe gevechtsopties met een wreed afslachtingssysteem wachten op nieuwe en oude spelers.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: