fbpx

Het einde is in zicht voor Battlefield 1942 en Battlefield: Bad Company 1 en 2

Met Battlefield 1942 startte EA in 2002 een franchise die tot op heden nog steeds meegaat en tot cultureel erfgoed mag gerekend worden binnen het videospelgenre. Er verschenen in die periode ook heel wat games natuurlijk en voor drie van deze titels is het einde verhaal binnenkort.

EA bevestigt namelijk dat het besloten heeft om vanaf 28 april de online verkoop stop te zetten van Battlefield 1943, Battlefield: Bad Company en Battlefield: Bad Company 2.

Als reden haalt EA aan dat het bedrijf “onze focus verlegt naar onze huidige en toekomstige Battlefield-ervaringen“. De aankondiging vermeldt ook “voorbereidingen voor de sluiting van de online diensten voor deze titels“, die momenteel gepland staat voor 8 december.

There comes a time in every game’s lifecycle when it makes sense for us to remove it from online stores,” schrijft EA op zijn FAQ-pagina.

Als je de game(s) nog aan je collectie wil toevoegen zou ik dus niet te lang wachten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: