fbpx

“Monster Energy Supercross 6 tekent opnieuw braaf binnen de lijntjes”

Milestone weet intussen wel hoe ze een motorcross-game moeten maken. MotoGP, Ride & MXGP zijn allemaal racereeksen op tweewielers van deze ontwikkelaar. Ook Monster Energy Supercross behoort tot dit indrukwekkende lijstje. De zesde release in deze reeks brengt opnieuw volle stadia gevuld met Noord-Amerikaanse fans die gek zijn van opspattend modder en brullende motoren.

Waarom Wel?

Jouw eigen stijl

Elke motorreeks van Milestone heeft z’n eigen discipline (of niche) waarop de focus ligt. De Monster Energy Supercross is enorm populair in Noord-Amerika. Het motorcircus trekt met bijna 20 events doorheen het land. Stadia lopen vol om de hobbelige parcours vol jumps, drifts en spektakel te zien. Naar goede gewoonte zitten alle officiële tracks, stadia, drivers en teams in de game. Authenticiteit verzekerd. Met 450cc of 250cc onder je kont kan je gaan knallen.

Supercross heeft dezelfde gameplay als de andere broertjes uit de Milestone-garage. Het is vooral enorm gelijkaardig aan de MXGP-reeks. Ze zouden deze samen in één pakket kunnen steken maar zo werkt de markt helaas niet. De gameplay is wel nog steeds solide en behoudt een goede balans tussen arcade en sim. Vooral de vele aanpasbare instellingen zijn enorm handig. Van “accessible” tot “simulation”: ieder z’n eigen stijl!

Van het vliegveld naar de bossen

Of je nu een nieuwkomer bent, een sympathisant of een volleerde waaghals: voor elk niveau is er plezier te vinden. Je kan alle mogelijke assists aan- of afzetten. De rewind-knop werkt nog steeds goed wat frustratie tegen.

De career mode is zoals bij vorige edities dezelfde fijne modus die je kent, zonder al te veel aanpassingen. Hetzelfde geldt voor de meeste single player & multiplayer events. Het mooiste nieuwe gezicht krijgen we via het Supercross Park. In deze open map kan je al jouw motorlusten botvieren.

Je kan trucs uithalen op het vliegveld, aan motor-parkour doen in de quarry en time trials proberen in de verwilderde bossen. Het is een zeer aangename wereld die voor de nodige variatie zorgt.

Heb ik dit concert al eens gezien?

Grafisch zet MES6 een bescheiden stap vooruit. Het truitje van je rider beweegt heerlijk mee doorheen de wind, on-track ziet alles er lekker sappig uit. De sfeer blijft lekker rock ‘n roll en de hele vibe weet je best te pakken. Al heb ik het concert precies al een keer gezien.

Waarom Niet?

Om twee uur ’s nachts naar de ijskast

De fanbase van de motorcross-games van Milestone hebben al heel wat hulpkreten de wereld ingestuurd. Hoeveel klonen van vorige games krijgen ze nog herkauwd op hun bord gespuugd? Supercross 6 zet stappen vooruit maar doet dit zó voorzichtig alsof ze precies om twee uur ’s nachts nog in de ijskast achter een snack gaan zoeken.

Ik sloeg zelf MES5 over en reviewde het laatst MES4. De verbeteringen ten opzichte van déze titel zijn ok, maar nog steeds niet gigantisch te noemen. En dan spreek je al over twéé games eerder. Dezelfde problemen duiken opnieuw op. Stewards en fans zijn nog steeds houterig. Sommige crashes blijven hilarische ragdolls. Iets meer beleving en aangepaste moddersporen tijdens de races mogen echt wel gaan komen.

Eenzaam driften

Het Supercross Park is een zeer leuke speeltuin maar is helaas ook een eenzaam gebied. Er is geen beleving, geen andere crossers die alles wat opbeuren en te weinig variatie qua events. Enkele collectibles of aparte minigames zouden het geheel veel meer liefde doen uitstralen. Deze motorcross-titel heeft een zeer mooie basis maar neemt geen risico’s, en zo win je geen grote titels.

VERDICT

7

Supercross 6 tekent opnieuw braaf binnen de lijntjes met een solide basis die slap wordt aangevuld. Grafisch wappert je shirt heerlijk mee in de wind op de mooie tracks die vol sfeer & rock ’n roll-gehalte zitten. De gekende game modes worden aangevuld met de knappe open wereld genaamd Supercross Park. Die is gevarieerd en fun is maar ook te leeg en levenloos. De basis-ervaring van MES6 blijft dezelfde en die is goed. De grote jump richting nieuwe hoogtes wordt niet dit jaar genomen.  

Pluspunten
+ Grafisch nieuwe mooie details
+ Supercross Park is een zeer leuke toevoeging
+ Een game met lekker Rock ‘n roll-gehalte
+ Heel veel opties om jouw ideale gameplay-ervaring te vinden

Minpunten
Te weinig nieuwigheden
De open wereld is te leeg & levenloos
Eerdere frustraties van MES4 & MES5 blijven aanwezig

Monster Energy Supercross 6
Beschikbaar vanaf 09/03/2023
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.